Ξέρω ότι οι περισσότερες θα έχετε δοκιμάσει αυτήν την συνταγή με διάφορες παραλλαγές, παρόλα αυτά αυτή που εγώ φτιάχνω εδώ και χρόνια περιλαμβάνει αρκετά μυρωδικά και το μυστικό της για την γεύση οφείλεται στην χρήση του κόλιανδρου. Κατά γενική ομολογία έχω εισπράξει πολύ κολακευτικά σχόλια για την συγκεκριμένη εκδοχή που σας παραθέτω και είναι μία συνταγή που μου ζητούν πολύ τακτικά να φτιάξω φίλοι και συγγενείς που μας επισκέπτονται σπίτι.Επειδή λοιπόν την έφτιαξα σήμερα, σκέφτηκα να την υποβάλλω και στις συνταγές ώστε να την γνωρίσετε. Τα υλικά παραμένουν ίδια είτε χρησιμοποιήσετε γαρίδες, είτε καραβίδες είτε αστακό (κατεψυγμένα ή φρέσκα).
Υλικά : - 1 κιλό γαρίδες Νο 1 (16 τεμ. περίπου)
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (συνήθως χρησιμοποιώ σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
- 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 ώριμες μέτριες ντομάτες (προτιμήστε βιολογικές)
- 1 μεταλλικό κουτάκι ντοματάκια (προτιμήστε βιολογικά)
- ½ πιπεριά φλωρίνης
- 1 φλ. καφέ κόκκινο ξηρό κρασί ή κονιάκ
- ½ κ.γ ρίγανη ξερή
- ½ κ.γ βασιλικό ξερό
- ½ κ.γ θυμάρι ξερό
- ½ κ.γ πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 φλ. καφέ νερό
- πιπέρι – αλάτι (το αλάτι ας προστεθεί προς το τέλος εξαιτίας των θαλασσινών)
Εκτέλεση Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού τα έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι). Στην συνέχεια χτυπάμε στο μούλτι τις φρέσκιες ντομάτες αποφλειωμένες και χωρίς τα σποράκια τους, τα ντοματάκια, την πιπεριά, όλα τα μυρωδικά (εκτός το αλάτι) και τα πολτοποιούμε. Τα προσθέτουμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι/σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το κρασί ή κονιάκ και αφήνουμε λίγο ανοικτή την κατσαρόλα μας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου η σάλτσα μας προσθέτουμε τις γαρίδες/καραβίδες και μαγειρεύουμε για περίπου ¾ - 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτω μέχρι το τέλος και το αλάτι που επιθυμώ. Όταν τελειώσω την σάλτσα την προσθέτω στα μακαρόνια που έχω βράσει (έχω προσθέσει λίγο λάδι κατά τον βρασμό τους και λίγο αλάτι) και έχω σουρώσει αλλά όχι τελείως από τα νερά τους. Ομογενοποιώ το φαγητό και είναι έτοιμο !! Σερβίρω τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και/ή παρμεζάνα τριμμένη. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : - Επειδή τα σκεύη που χρησιμοποιώ μαγειρεύουν χωρίς προσθήκη νερού προσθέτω μόνο ένα φλιτζανάκι του καφέ και μαγειρεύω στον βαθμό 1 με κλειστό καπάκι για 1 ώρα συνολικά. Αυτό βέβαια εξασφαλίζει νοστιμιά στο φαγητό για τον λόγο αυτό ελαχιστοποιήστε όσο μπορείτε το νερό που θα προσθέσετε.
- Η συνταγή αυτή βγάζει μία σάλτσα δεμένη και αρκετή ώστε να καλύψει ποσότητα μίας συσκευασίας ζυμαρικών και να είναι ζουμερά.
- Επειδή με ενοχλεί να ενώνονται τα μουστάκια από τις γαρίδες με τα ζυμαρικά, τα αφαιρώ πριν τις μαγειρέψω.
Καλή επιτυχία !! Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 55837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |