Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπαράγγια άγρια ψητά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από atalanth   
Πέμπτη, 03/04/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 μάτσο σπαράγγια άγρια
  • λίγο λάδι(3-4 κουτ.σούπας)
  • αλάτι,πιπέρι
  • χυμό από λεμόνι
  • ελάχιστο νερό(2-3 κουτ.σούπας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα σπαράγγια ,τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο.Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι και το νερό.Στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε δέμα ώστε να μην χυθούν τα υγρά.Καλό είναι όταν τα κάνουμε δέμα να τα τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο.Αφού τα κλείσουμε καλά τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον στους 180-200 βαθμούς.Όταν ψηθούν τα βγάζουμε προσεχτικά και τα τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με το ζωμό τους (εκεί είναι η νοστιμιά) και προσθέτουμε το λεμόνι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12578
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-04-2008 10:19
 
Ομολογώ οτι σπαράγγι ψητό δεν έχω ξαναφάει και αυτή είναι σίγουρα μια συνταγή που θα δοκιμαστεί σήμερα κιόλας και μάλιστα στα κάρβουνα! 
Ευχαριστούμε Ατάλαντη!
 
al1975
2. 04-04-2008 10:49
 
Τα άγρια σπαράγγια τι διαφορά έχουν απο τα κλασικά? Μπορούν να γίνουν και με τα γνωστά σπαράγγια? 
Ευχαριστω
 
IRINI
3. 04-04-2008 12:30
 
Να σας πω βέβαια οτι τα άγρια σπαράγγια απο τα σπαρτά που κυκλοφορουν στην αγορά δεν έχουν καμμία σχέση.Τα άγρια είναι πάρα πολύ νόστιμα και πολύ τρυφερα.Τα μαζεύανε στο χωριό της μάμας μου και και τα κάνανε στο τηγάνι αυγά, αλλη νοστιμιά έχω να φάω χρόνια αλλά ακόμα τα θυμαμαι. 
Φυσικά και τα σπαρτά μπορείς να τα μαγειρέψεις όπως τα άγρια αλλά θέλουν λίγο παραπάνω μαγείρεμα, εκτός αν πέσεις στην περίπτωση και βρείς πολύ νεαρά σπαράγγια και είναι αυτό που λέμε "μυαλό".
 
al1975
4. 04-04-2008 14:57
 
Δεν έχω δοκιμάσει ποτε σπαράγγια της αγοράς παιδιά.Στα κάρβουνα Αγγελική μου είναι ακόμα καλύτερα.Να μου πεις αν σου άρεσαν.
 
atalanth
5. 04-04-2008 22:10
 
Εγω δεν έχω δοκιμάσει σπαράγγια γενικά. Τι γεύση έχουν βρε παιδιά? Με τι μοιάζει περίπου εννοώ.
 
vago
6. 04-04-2008 22:57
 
Με τίποτα Ευαγγελία. Είναι ένα μαλακό λαχανικό με γεύση "απρόσμενη" που όταν μαγειρεύεται σωστά, λιώνει στο στόμα :)
 
Ranja
7. 17-04-2008 22:35
 
Τώρα τελευταία έφαγα σπαράγγια με ομελέτα είναι τέλεια, αρέσουν και στο γιο μου :zzz
 
SELINI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός