Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Σαργοί - Τουρνάδες στο φούρνο
Σαργοί - Τουρνάδες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07

Υλικά:
(για 8 άτομα)

2 κιλά ψάρια (σαργοί - τουρνάδες)
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
1 κουταλάκι ρίγανη ή θρούμπα
αλάτι
πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια.
Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Αν έχετε τουρνά καλά είναι να τον κόψετε σε χοντρές φέτες 4-5εκ.
Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, τον λεμόνι και την ρίγανη.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο (σε αερόθερμο) στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει για λίγο.
Κάνετε λεμονόλαδο με λίγη ρίγανη και τα περιχύνετε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )