Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λιγκουίνι με σολωμό Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Flora   
Κυριακή, 06/04/08
solomos_lingouini3_400
Υλικά για 2 άτομα ( ίσως και κάτι παραπάνω...)
  • 300γρ. Φρέσκο σολωμό
  • 250γρ λιγκουίνι (ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • ½ φοινόκιο μικρό ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλώνια μάραθο (ή άνιθο) ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε φλούδες (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες ή τα καρότα), ή σε ζουλιέν
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 125ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και κρατάμε 1 κούπα από το βράσιμό τους.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το σολωμό από την εξωτερική πέτσα και τα κόκκαλα και το κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.

Αναμειγνύουμε την κρέμα με την κέτσαπ και το μισό από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Να μην είναι πολύ νερουλό.

solomos_lingouini_400

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το φοινόκιο, το κολοκύθι και το μισό μάραθο.

Σβήνουμε με το ούζο και λίγο πριν εξατμιστεί το πολύ οινόπνευμα ρίχνουμε το σολωμό. Από εδώ και πέρα οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σύντομες γιατί ο σολωμός δεν θέλει πολύωρο μαγείρεμα.

Τον φέρνουμε λοιπόν μια γύρα κουνώντας το τηγάνι μας ωσάν επαγγελματίες, ίσα μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το σολωμίδι μας. Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι ή πηρούνι για να μην τον διαλύσουμε.

solomos_lingouini1_400

Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας να πάει παντού η σάλτσα μας.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας και αφήνουμε να κάτσει η μακαρονάδα μας 2-3 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.

Πασπαλίζουμε και με τον υπόλοιπο μάραθο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο έξτρα πιπέρι!

solomos_lingouini2_400

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 34444
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-04-2008 20:41
 
Α πα πα!!! Φλώρα με ξελύγωσες!!! Εγώ την κάνω πολύ αυτή τη μακαρονάδα με τη μόνη διαφορά ότι σβήνω με βότκα αφού έχω ρίξει το σολωμό. Θα το δοκιμάσω όμως και με ούζο. Η μυρωδιά από τις φωτό με χτύπησε στα ρουθούνια!!!
 
Mary
2. 07-04-2008 08:58
 
Όταν δεν υπάρχει στο σπίτι ούζο, κι εγώ βότκα βάζω που δεν ξεμένω ποτέ ;), το ούζο όμως, νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα με τη μαραθόριζα :)
 
Flora
3. 07-04-2008 10:00
 
super Flora...!!! αν και αποφεύγω να φτιάχνω φαγητά με προσθήκη κρέμας γάλακτος αυτή η συνταγή είναι πειρασμός
 
artemis
4. 07-04-2008 16:45
 
Flora τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό... Πω πω φαντάζομαι τη γεύση του!!! το σολωμό δεν τον πολυφτιάχνω αλλά έτσι θέλω πολύ να τον δοκιμάσω. Φιλιά :zzz
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )