Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Ψωμί γεμιστό Νο.01 (με τυριά και λαχανικά)
Ψωμί γεμιστό Νο.01 (με τυριά και λαχανικά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από azouza17   
Κυριακή, 06/04/08

Ένας τρόπος να φτιάξεις κάτι νόστιμο που πραγματικά εντυπωσιάζει. Ευχαριστώ πολύ τον φύλο Στράτο και την Άννα που μου έδειξαν τον τρόπο να το φτιάχνω.

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • διάφορα τυριά τριμμένα
  • 1 πιπερια κόκκινη , 1πράσινη και μια πορτοκαλί
  • μανιτάρια ψιλοκκομένα (προεραιτικά)
  • λίγο ψιλοκκομενο ζαμπόν
  • πιπέρι και ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μισό αλεύρι με την μαγία και το αλάτι και ρίχνουμε νερό περίπου μια κούπα του καφέ χλιαρό , (προσοχη στο νερό εάν είναι πολύ ζεστό δεν φουσκώνει η μαγια ), ζυμώνουμε και αν χρειάζεται ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή περίπου σαν αυτή που φτιαχνουμε για την πίτσα μας.
Όταν δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τρίβουμε τα τυριά μας. Πέρνουμε την ζύμη που έχει ξεκουραστέι και αφού λάδώσουμε ένα ταψί ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι πολύ ψιλό. Τοποθετούμε τα υλικά μας λίγο πιπέρι και την ρίγανη κατά μήκους όλου του φύλου που έχουμε ανοίξει. Μετά πιάνουμε τις άκρες του φύλλου και το τυλίγουμε να γίνει σαν μπουρέκι. Το κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά και το βάζουμε να ψυθεί σε είδη προθερμασμένο φούρνο γι μισή ώρα στους 180-200 βαθμούς. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και λίγο σουσάμι πριν απο το ψύσιμο .
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11770
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )