Υλικά - 1/2 του κιλού κανταίφι
- 2 φλυτζάνια καρυδόψυχα
- 5 κ.σ φρυγανιά
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1 βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι
- 5 φλυτζάνες ζάχαρη
- 4 φλυτζάνες νερό
| | Για την κρέμα - 3 φλυτζάνες γάλα
- 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
- 5 κ.σ κόρν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 κρόκοι αυγού
- 2 κ.σ βούτυρο
|
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την καρυδόψυχα, την φρυγανιά και την κανέλα. Ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας το μισό κανταίφι και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε από πάνω το μίγμα με την καρυδόψυχα και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι.Λιώνουμε το βούτυρο περιχύνουμε το κανταίφι και το ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα. Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι που το βράζουμε για 7' και το ρίχνουμε από πάνω. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ζεσταίνουμε τις 2 φλυτζάνες από το γάλα. Στην μία φλυτζάνα διαλύουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε και την τρίτη φλυτζάνα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε τους κρόκους και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε για λίγο την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι. Από πάνω βάζουμε σαντυγί και τριμένη καρυδόψυχα. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 22614 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |