Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φραουλα γλυκο του κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Δευτέρα, 07/04/08

Ενα γλυκο που το φτιαχνω χρονια και τους ξετρελαίνει ολους

Υλικα
  • 1 κλο φραουλες
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 1/2 φλυτζανι γλυκοζη
  • 1 φλυτζανι νερο
  • 1/2 φλυτζανι χυμο λεμονι
Εκτελεση

Πλενουμε και καθαριζουμε τις φραουλες και τις στραγγιζουμε καλα τις απλωνουμε σε ενα πυρεξ η ενα φαρδυ μπωλ και τις ραντιζουμε με το χυμο του λεμονιου Τις αφηνουμε να σταθουν στο λεμονι 2-3 ωρες κατοπιν σε μια φαρδια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και μολις παρει βραση και λιωσει η ζαχαρη ριχνουμε τις φραουλες τις αφηνουμε να βρασουν ακριβως 5 λεπτα ουτε λεπτο παραπανω και αν βγαζουν αφρο τις ξαφριζουμε μολις περασουν τα 5 λεπτα κατεβαζουμε απο τη φωτια και βγαζουμε τις φραουλες με τρυπητη κουταλα και τις αφηνουμε στην ακρη βαζουμε ξανα την κατσαρολα στη φωτια και βραζουμε το σιροπι να δεσει καλα αφου δεσει το σιροπι ριχνουμε παλι τις φραουλες και τη γλυκοζη και βραζουμε 2-3 λεπτα ακομα κατοπιν κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε το γλυκο οπως ειναι μεσα στην κατσαρολα μεχρι την αλλη μερα να φουσκωσουν οι φραουλες το φυλαμε σε αποστιρωμενα βαζα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15922
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 07-04-2008 15:44
 
Οk νομίζω ότι το κλείσαμε το θέμα φράουλες, έχουμε φράουλες βραστές, ψητές, γλυκό, φαγητό, ποτό...έλεος...να δούμε τώρα που θα βρούμε κι εμείς 12 κιλά φράουλες για να φτιάξουμε τα παραπάνω...
 
artemis
2. 07-04-2008 16:30
 
Κωνσταντίνα, μας έκανες όλο γλύκα! :)Τις προάλλες τις έβαλα στο μπλέντερ και έφτιαξα τηγανίτες (με χυμ΄΄ο από γκρέϊπ-φρούτ... ταιριάζει...).... Σκεφτόμουν μάλιστα να φτιάξω και ένα κέικ με φράουλες και πορτοκάλι ή μήλο....! 
 
Ευχαριστούμε για την συνταγή! :)
 
Pan
3. 07-04-2008 21:16
 
Με βάλατε σε πειρασμό με τις φράουλες, σε γλυκό δεν τις έχω φάει ποτέ αλλα βρήκα την συνταγή σου εξαιρετικά ενδιαφέρουσα sgrav και λέω να το τολμήσω να σαι καλά για την συνταγή.
 
xrysa
4. 08-04-2008 21:52
 
Κι εγώ μπήκα σε πειρασμό με αυτό το γλυκό! Βρε Pan, πώς έκανες τηγανίτες με φράουλες? Εεεε? Πες!
 
Ranja
5. 10-06-2008 17:24
 
Κωνσταντίνα , επειδή ποτέ δεν χρησιμοποιώ στα γλυκά γλυκόζη νομίζω ότι θα μπορώ να την παραλήψω και να προσθέσω το χυμό λεμονιού όπως κάνω πάντα,έτσι δεν είναι??
 
xanthibax
6. 11-06-2008 09:11
 
και βεβαια ξανθη μου μπορεις να μη βαλεις γλυκοζη οσο για το λεμονι θα ριξεις τις φραουλες στην κατσαρολα με τολεμονι και δεν χρειαζεται να βαλεις αλλο αυτο το γλυκο βγαζει παντα παραπανω σιροπι εγω το φυλαω στο ψυγειο και ειναι φανταστικο για παγωτο η για καποιο παντεσπανι που θελεις να σιροπιασεις 8) 8)
 
sgrav
7. 01-07-2008 09:38
 
μου ειχε μεινει αρκετο σιροπι απο το γλυκο και καποιο απο τα μελη συγνωμη δε θυμαμαι πιο :? :? ειχε αναφερει οτι το σιροπι απο τα γλυκα του κουταλιου αν το βαλουμε σε ισες ποσοτητες με τσιπουρο η ρακι γινεται πολυ ωραιο λικερ το εκνα με το σιροπι απο τη φρουλα και το ανοιξα εχτες εγινε καταπληκτικο σας το συστηνω ανεπιφυλακτα
 
sgrav
8. 01-07-2008 14:59
 
Κωνσταντίνα ,ναι ένας τόπος να κάνεις λικέρ είναι αυτός με τα σιρόπια από τα γλυκά του κουταλιού με τσίπουρο, κονιάκ ή ρακί κι αν θέλουμε βάζουμε κανέλα και γαρίφαλα τα οποία αφαιρούμε μετά από 15 μέρες.
 
xanthibax
9. 04-05-2012 15:30
 
καλησπέρα!πόσο καιρό μπορούμε να το διατηρήσουμε στο βάζο?
 
iwannamits

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )