Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική και πολύ μου άρεσε καθώς μου θυμίζει λίγο τη φανουρόπιτα. Τη μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 400 ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ. σουσάμι
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- λίγο αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ βάζουμε το ταχίνι με το χυμό και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό και προσθέτουμε τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού καθώς και τα ξερά φρούτα. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα τάρτας διαμέτρου 25 εκ. Ανακατεύουμε το σουσάμι με την κρυσταλλική ζάχαρη και περνάμε με αυτό όλη την επιφάνεια της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Χαλημώνουμε τη θερμοκρασία στους 160-170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε αλλιώς συνεχίζουμε για λίγο ακόμα. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8280 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |