Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Φαρσάλων Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ata   
Τρίτη, 08/04/08
Τον χαλβά αυτό τον έφτιαξε μία καλή φίλη μας και μας τον έφερε να τον δοκιμάσουμε. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα fun του συγκεκριμένου χαλβά, ήταν πολύ νόστιμος, άρεσε πολύ τόσο στα παιδιά όσο και στον σύζυγο και όπως καταλαβαίνετε έγινε ανάρπαστος. Ζήτησα λοιπόν την συνταγή και σας την παραθέτω.

Φωτογραφία δεν κατάφερα να βγάλω γιατί όταν το σκέφτηκα ήταν ήδη αργά...δεν υπήρχε ούτε αμυγδαλάκι..θα τον φτιάξω κι εγώ όμως και θα την προσθέσω.
ΥΛΙΚΑ
  • 10 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι λάδι (ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πιο ελαφρύ από ελαιόλαδο)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φάκελο νισεστέ (μου είπε ότι οι συσκευασίες είναι συγκεκριμένες στα s/m)
  • 1 φλ.τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 10 κουταλιές από το 1 κιλό ζάχαρης και ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να καραμελώσει.
Σε μία άλλη λεκάνη έχουμε βάλει όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί (νερό, λάδι, νισεστέ, αμύγδαλα) και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να αναμειχθούν (χωρίς να τα ζεστάνουμε).
Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη, τραβάμε για λίγο την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο της άλλης λεκάνης να ομογενοποιηθεί (προσοχή γιατί θα πιτσιλίσει λίγο η καραμέλα). Ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε στην φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Βάζουμε όλο το μείγμα σε ταψί στην κάτω (όχι στον πάτο) θέση του φούρνου στους 200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο !! Σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλισμένα με λίγη κανέλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 14400
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-04-2008 23:31
 
Είναι ο αγαπημένος χαλβάς του άντρα μου. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κανένα πανηγύρι αγοράζει τουλάχιστον 1 κιλό το οποίο καταναλώνει μόνος του. Εγώ δεν είμαι και πολύ φαν αλλά μου έδωσες μια ευκαιρία να τον ευχαριστήσω!! Νά σαι καλά ATA!!!
 
Mary
2. 09-04-2008 09:42
 
Μαίρη μου κι εγώ το ίδιο με εσένα αλλά πράγματι ήταν πολύ νόστιμος...εάν τον φτιάξεις βάλε και φωτό μέχρι να τον κάνω κι εγώ...Φιλάκια..α και να μην το ξεχάσω, χρησιμοποίησε ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα (αν και εσύ είσαι έμπειρη νοικοκυρά και φαντάζομαι οτι θα το σκεφτόσουν...)
 
artemis
3. 13-04-2008 00:10
 
αν και δεν είμαστε οικογενειακώς φαν του σηγκεκριμένου χαλβά μου δείνεις μια καλή ευκαιρία να δοκίμάσω να δώ πως γίνεται γιατί παντα το είχα απορία πως φτιάχνεται. Θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου. Το χρώμα το πέρνει από την ζάχαρη αυτό το κοκκινοκαφέ;
 
azouza17
4. 14-04-2008 09:07
 
Ναι από την καραμελωμένη ζάχαρη azouza 17...
 
artemis
5. 01-08-2008 00:19
 
γεια σας ειναι η πρωτη φορα που γραφω  
αν και εχω φτιαξει πολλες συνταγες που πηρα απο εδω.ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! 
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!! 
τον χαλβα τον εχω φτιαξει και εγω μονον που η συνταγη η δικη μου δεν πηγαινε στο φουρνο και παντα πιστευα πωσ κατι ελειπε ΑΤΑ ευχαριστω πολυ μου ελυσες την απορια
 
elena32
6. 16-08-2010 17:46
 
καλησπερα.τελεια η συνταγή.τον εκανα τον χαλβα και ηταν τελειος!Συγχαρητηρια.
 
evang

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )