Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.07 (των αγγέλων) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Claire   
Πέμπτη, 10/04/08

Καλημέρα... είμαι μία νέα επισκέπτρια και επίσης νέα "μαγείρισα" του site και χαίρομαι πολύ που το ανακάλυψα... Αυτή η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη και την παρουσίασε στην εκπομπή της. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να την φτιάξω. Ελπίζω να σας αρέσει...

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 4 αβγά
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι απ

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί των 23 εκατοστών, στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θεοκρασία δωματίου).
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη (3 φλιτζάνια), ώστε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλα.
  3. Στρώνουμε τα μήλα σ΄ όλη την επιφάνεια.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.
  6. Σκεπάζουμε τα μήλα με αυτό το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  7. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 21609
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 10-04-2008 16:18
 
Αυτή είναι γνωστή και ως αναποδογυριστή μηλόπιτα. Την έχω φτιάξει στο παρελθόν.... Ωστόσο, ευχαριστούμε που την δημοιεύεις! Καλώς ήλθες στο site, επίσης! :)
 
Pan
2. 10-04-2008 21:25
 
Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή! Έχω φτιάξει μόνο μια φορά μηλόπιτα, μια νηστίσιμη εκδοχή που υπάρχει εδώ στο site. Θα δοκιμάσω και αυτή οπωσδήποτε! Ευχαριστούμε :)
 
Ranja
3. 10-04-2008 21:33
 
Καλώς ήρθες λοιπόν στο greekmasa ελπιζω να το ευχαριστηθείς όπως όλοι μας. Την έχω δοκιμάσει αυτή τη μηλόπιτα να την δοκιμάσεις θέλει προσοχή όμως να είναι λέπτές φέτες τα μήλα γιατί όταν πάς να το γυρίσεις μπορεί να ξεκολλήσουν εάν είναι χοντροκομμένα. Την πάτησα για αυτό το αναφέρω καλή επιτυχία... :) :) :)
 
azouza17
4. 10-04-2008 22:27
 
Kαλώς όρισες Claire πολύ καλή η συνταγή και αγαπημένη εγώ την κάνω χρόνια με την διαφορά ότι βάζω το μισό βούτυρο απ΄ότι γράφεις το ίδιο νόστιμη γίνεται.
 
xrysa
5. 11-04-2008 09:21
 
την ειδα και εγω εχθες τη συνταγη αυτη στην τηλεοραση μιας και ειμαι σπιτι αυτο τον καιρο αλλα μου φανηκε εξαιρετικα πολυ η ζαχαρη εγω προσωπικα θα εβαζα λιγοτερη ετσι κι αλλιως με τα υγρα απο το μηλα και λιγοτερη ζαχαρη παλι θα σιροπιαζε. 
σε ευχαριστουμε καλως ηρθες!
 
margarita79
6. 11-04-2008 10:12
 
Και εγώ αυτή κάνω αλλά μετά το λιωμένο βούτυρο βάζω το βούτυρο, στρώνω τα μήλα και από πάνω έχω ήδη χτυπήσει το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη και το ρίχνω. Είναι απίθανο! Επίσης βάζω τριμμένο καρύδι και σταφίδες!!! :p :p
 
yiouli
7. 11-04-2008 10:14
 
Οοουυπς!!! Λάθος!!! Μετά το λιωμένο βούτυρο βάζω τα μήλα κτλ., κτλ. 
Μια φίλη και πολύ καλή μαγείρισσα μου είπε ότι όταν στρώνει τα μήλα βάζει το ταψάκι στο φούρνο μέχρι να χτυπήσει το μίγμα. Το έχω δοκιμάσει και είναι καλό.
 
yiouli
8. 11-04-2008 11:40
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας... θα την φτιάξω το σαββατοκύριακο και θα σας από τη Δευτέρα τα αποτελέσματα!!!
 
Claire
9. 11-04-2008 11:43
 
Yiouli το τριμμένο καρύδι σε ποια στρώση τα βάζεις? υποθέτω στα μήλα ε?
 
Claire
10. 05-03-2013 21:16
 
Είναι πολύ νόστιμη,την φτιάχνω κι εγώ.Την είχα δει που την έφτιαχνε.Προσθέτω καρύδι και σταφίδες,αφού τις βουτήξω σε λίγο αλεύριγια να μην πάνε στο πάτο.Επίσης,βάζω λιγότερη ζάχαρη και βούτυρο αλλά μπόλική κανέλα για το άρωμα.Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι,αναλόγως το ταψί,να βάλουμε γύρω-γύρω ένα μέρος των μήλων σε μισοφέγγαρα,λεπτές φέτες όμως,και τα υπόλοιπα να τα ξύσουμε,χωρίς πολλά ζουμιά.Γίνεται τέλεια.
 
Eva1973
11. 05-03-2013 21:18
 
Συνοδεύεται με παγωτό βανίλιας ή μαστίχας!!!!Δεν υπάρχει.......
 
Eva1973

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )