Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βολβοί ξυδάτοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 11/04/08
100_0415_400

Μεζεδάκι ιδιαίτερο που ταιριάζει με τσιπουράκι. Μοιάζει με την συνταγή της ΕΥΗΣ2 αλλά εμείς έχουμε διαφορετική διαδικασία και συντήρηση γι΄ αυτό βάζω και την δική μου εκδοχή.

Υλικά
  • 1 κιλό βολβοί
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι
Εκτέλεση

100_0411_400Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους χαράζουμε σταυρωτά. Τους πλένουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τους βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά (υπολογίζουμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός). Σουρώνουμε τους βολβούς στο σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με καθαρό νερό και τους ξαναβάζουμε στην φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Ξανασουρώνουμε το νερό, τους ξεπλένουμε πάλι. Ξαναβάζουμε για τρίτη και τελευταία φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και αυτή τη φορά τους αφήνουμε να βράσουν κανονικά, τόσο όσο να τσιμπιούνται. Σουρώνουμε τους βολβούς σε σουρωτήρι και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τους βάζουμε σε γυάλινο βάζο, τους ραντίζουμε με ξύδι και γεμίζουμε το βάζο με λάδι. Διατηρούνται για πολύ καιρό και όσο ποιο πολύ μένουν τόσο πιο γλυκοί γίνονται.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17944
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-04-2008 14:31
 
ποτέ μου δεν εχω φαει βολβους!!τι γευση εχουν αραγε? 
αλλα μου φαινεται δελεαστικο περιμενω να με κερασεις μαιρη :grin :grin
 
margarita79
2. 13-04-2008 15:57
 
Ελαφρώς πικρούτσικη γεύση έχουν αλλά όσο τους αφήνεις στο λάδι, τόσο και γλυκαίνουν!! Μήπως σου μύρισαν? Για να βάλω σε ταπεράκι και να τρέξω!! Είσαι και έγκυος και δεν κάνει να περιμένεις!! :grin
 
Mary
3. 07-05-2009 17:47
 
Καλά Μαίρη τόσο καιρό εδώ τώρα την είδα τη συνταγή και όχι τίποτα άλλο αλλά φτιάχνω συχνά κι ήθελα να δοκιμάσω και το δικό σου τρόπο. Αν βρω ξανά γιατί μάλλον πρέπει να τέλειωσε η εποχή τους θα τους φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις.  
Ο δικός μου τρόπος είναι σαν της Εύης, έτσι τους έφτιαχνε ο μπαμπάς μου
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/04/08 )