Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες με αυγά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 11/04/08
100_0414_400

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που την κάνω συχνά. Τις αγκινάρες εγώ τις καθαρίζω τις προβράζω και τις κρατάω φυλαγμένες στον καταψύκτη. Έτσι μόλις πεινάσουμε τις ξεπαγώνω και κατευθείαν για μαγείρεμα.

Υλικά
  • 100_0413_4004 αγκινάρες προβρασμένες (ή φρέσκες που θα τις βράσετε για 15 λεπτά)
  • 3 αυγά
  • 1 μεριδούλα γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση

Κόβουμε τις αγκινάρες σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δοκιμάσουμε τις αγκινάρες ότι έχουν μαλακώσει ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξουν.

Kαλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 22167
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 12-04-2008 12:54
 
Πολύ καλή μου φαίνεται η συνταγή σου αλλά την μεριδούλα γάλα πως την υπολογίζω μια κουταλιά της σούπας ας πούμε;
 
azouza17
2. 12-04-2008 12:55
 
θέλω να την φτιάξω σήμερα και δεν θέλω να μου βγεί λάθος :? :) :?
 
azouza17
3. 12-04-2008 17:11
 
Συγγνώμη Azouza δεν είχα δει το σχόλιό σου και δεν ξέρω αν σε πρόλαβα. Μια μεριδούλα είναι όντως 1 κουταλιά της σούπας!!!
 
Mary
4. 12-04-2008 22:09
 
με προλαβες και σε ευχαριστώ το έφτιαξα και ειναι όντως πολύ ωραιό δεν περίμενα η αγκινάρα να ταιριάζει τόσο με το αυγό.Ευχαριστώ ΜARY. :) :zzz 8) :zzz
 
azouza17
5. 13-04-2008 14:29
 
αυτη την συνταγουλα την κανουν πολυ και στην πελοπονησο και πολλες φορες προσθετουν μεσα τσιγαριδα που ειναι κομματια παστο χοιρινο.εμεις κανα δυο φορες που δεν ειχαμε ειχαμε βαλει λουκανικα. 
ωραιο μαιρη αν κια η αγκιναρα δεν ειναι το αγαπημενο μου ετσι γινεται διαφορετικη!!
 
margarita79
6. 13-04-2008 15:58
 
Ωραία ιδέα το λουκάνικο!! Θα την δοκιμάσω την επόμενη φορά!
 
Mary
7. 01-09-2009 14:24
 
Φανταστικο και πεντανόστιμο!!!!!! 
Με την πρωτη ευκαιρία θα το φάω
 
susudi
8. 14-02-2011 10:24
 
Αχ βρε Μαργαρίτα τι μου θύμισες. Τσιγαρίδα!!! 
Ο άντρας μου είναι από Τρίπολη και πολύ τη φτιάχνουν εκεί.Την τιμούμε δεόντως και με αυγουλάκια αλλά και με αγκινάρες είναι πολύ νόστιμη. Καιρό έχω να φτιάξω. Για πάμε...
 
ioli2010
9. 27-02-2011 11:56
 
ειναι πραγματι φανταστικό φαγητό. Και γω το εμαθα απο τον αντρα μου που ειναι απο Μεσσηνία και το φτιαχνουν συνήθως με αγριες αγγινάρες και παστο χοιρινό. Και γω καθαρίζω , βραζω τις αγγινάρες και τις φυλάω στην καταψυξη . Επίσης ριχνουμε και τριμμενη μυζήθρα στο πιάτο . Του πάει πολύ .
 
m54

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )