Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουβλάκι Γαρίδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07
Υλικά:
30 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
30 μεγάλες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες τετράγωνα κομμάτια

Για τη μαρινάδα:
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 κουταλάκια γλυκού ξίδι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού πολύ ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Λίγο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες


Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνετε τις γαρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ρηχό ταψάκι και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα. Τοποθετείτε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να μαριναριστούν καλά. Ανακατεύετε κάθε τόσο όλα τα υλικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 C. Περάστε σε καλαμάκια για σουβλάκια διαδοχικά όλα τα υλικά, δηλαδή τις γαρίδες, τις ελιές και τις πιπεριές. Ψήνετε τα σουβλάκια γαρίδας στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες, ενώ κάθε τόσο αλείφετε με τη μαρινάδα. Σερβίρονται ζεστά.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )