Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα φράουλα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 49
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τρίτη, 15/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Τάρτα φράουλα Νο.02
Σελίδα 2
img_0425_400

Υλικά

Για την τάρτα

  • 1 και μισό φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 1/2 πακέτο βιτάμ παγωμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 3 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 1 πακέτο φράουλες πλυμμένες και κομμένες

Για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα φράουλα
  • 1 Ερμόλ παγωμένο
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (ή όσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγύ μας)
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. κουαντρώ ή γκραν μαρνιέ ή κονιάκ

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ενώνω με το αλεύρι τρίβοντας με τα δάχτυλά μου. Ρίχνω το νερό κουταλιά κουταλιά και συνεχίζω για λίγο.
Προσοχή. Δουλεύουμε ελαφρά τη ζύμη, δε ζυμώνουμε και δε ταλαιπωρούμε τη ζύμη.
Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα τη ζύμη και πατώντας τη με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει και να ανασηκωθεί στα πλαινά.
Τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το γύρω γύρω της τάρτας να μη μας καούν τα πλαινά και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά ή τόσο όσο να ροδίσει ελαφρά.

Χτυπάμε το παγωμένο ερμόλ στο μίξερ για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κουαντρό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη που θέλουμε.

Όταν ψηθεί η τάρτα και κρυώσει. Καλύπτουμε τη βάση με μαρμελάδα φράουλα, απο πάνω τη σαντιγύ και στολίζουμε με τις φράουλες.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε πάνω από τη μαρμελάδα να απλώσετε μια στρώση κρέμα βανίλια και μετά τη σαντιγύ και τις φράουλες.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 24690
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 15-04-2008 13:39
 
Και μετά από αυτή τη συνταγή... λιποθυμώωωωω!!!  
Αποθήκευση στα αγαπημένα μου τώρα!
 
katerina
2. 15-04-2008 13:41
 
με ξεσηκωσες δενωτο συζητω θα βαλω γλυκο του κουταλιου φραουλα που εχω αντι για μαρμελαδα και λικερ φραουλα αντι για κονιακ. 
απιθανη!!!!!!!
 
margarita79
3. 15-04-2008 14:52
 
θα με κάνετε να τρέχω να βρω φράουλες μεσημεριάτικα μια και ο μικρός τις έφαγε όλες :) τέλεια η συνταγούλα θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως. 
Με ξεσηκώνετε με τόσο ωραίες συνταγές που για να τις δοκιμάσω σίγουρα θα βάλω κιλά αν και βρήκα ένα κολπάκι έχω αρχίσει να ταίζω σόι και γειτονιά :)
 
xrysa
4. 15-04-2008 15:13
 
Τι κολασμένη τάρτα ειναι αυτή!!!! Ευγε!
 
vago
5. 15-04-2008 15:27
 
Φαίνεται υπέροχη!! :zzz Θα τη δοκιμάσω σύντομα!!!
 
Maraki
6. 15-04-2008 15:46
 
Μπράβο sgr φαίνεται υπέροχη!!! θα μπορούσε να είναι το γλυκό των ερωτευμένων όπως έχουμε το ''κατσικάκι του έρωτα'', τώρα θα λέμε και ''τάρτα φράουλα του έρωτα''. 
:zzz :zzz :p :zzz :zzz
 
MB04
7. 15-04-2008 16:36
 
Λίζα, είχες δεν είχες, μας ξεσήκωσες! Τώρα ένα κομμάτι....! ;) 
 
Πάει προς εκτέλεση σύντομα η συνταγή! (Αν και σκέφτομαι να την κάνω λίγο πιο διαιτητική! ;)) Ευχαριστούμε! :)
 
Pan
8. 15-04-2008 18:31
 
Είχες δεν είχες με ξεσήκωσες!! Τρέχουν τα σάλια μου!!
 
Mary
9. 15-04-2008 20:15
 
sgr τελειο,υπεροχο...μπραβο σου ευχαριστουμε για την συνταγη :upset :upset :upset :upset
 
giota
10. 15-04-2008 20:18
 
να ρωτησω κατι που δεν ξερω τι ειναι Ερμόλ παγωμένο :? :? μην γελασεται δεν ξερω να μαγειρευω αλλα το συγκεκριμενο γλυκο θα το φτιαξω :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
 
giota
11. 16-04-2008 08:39
 
Το Ερμόλ είναι φυτική σαντιγύ σε τσιγκινο τενεκεδάκι (σαν κονσέρβα). Καλύτερα να πάρεις την KRETORE η οποία είναι φυτική σαντιγύ σε ρευστή μορφή και μόλις τη χτυπήσεις φουσκώνει αμέσως και είναι γλυκιά.
 
yiouli
12. 16-04-2008 08:41
 
Χρύσα κι εγώ μοιράζω γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ. 
ΜB04 δεν έχεις κι άδικο. Αφού για τον καλό μου την έφτιαξα. Ειδική παραγγελία. 
Pan καλά θα κάνεις να την φτιάξεις πιο διαιτητική. Θα είναι το ίδιο νόστιμη. 
Γιώτα το Ερμόλ είναι φυτική σαντιγύ. Βγάζει και η Alsa τέτοια και θα το βρεις στα σ/μ. Παγωμένο εννοώ να το παγώσεις στο ψυγείο. Διάβασε τις οδηγίες που γράφει πάνω το κουτί.
 
sgr
13. 16-04-2008 09:32
 
Πράγματι πολύ δροσερή...sgr..σε τι είδους φούρνου την ψήνεις (αέρα, αντιστάσεις ?)σε τι θέση και σε τι θερμοκρασία...?
 
artemis
14. 16-04-2008 11:21
 
Την ψήνω πάνω κάτω στους 180 και τη βάζω χαμηλά.
 
sgr
15. 16-04-2008 11:33
 
Ευχαριστώ...
 
artemis


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )