Σελίδα 1 από 2 Υλικά
Για την τάρτα
- 1 και μισό φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
- 1/2 πακέτο βιτάμ παγωμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι
- 3 κ.σ. παγωμένο νερό
- 1 πακέτο φράουλες πλυμμένες και κομμένες
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα φράουλα
- 1 Ερμόλ παγωμένο
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (ή όσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγύ μας)
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. κουαντρώ ή γκραν μαρνιέ ή κονιάκ
Εκτέλεση
Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ενώνω με το αλεύρι τρίβοντας με τα δάχτυλά μου. Ρίχνω το νερό κουταλιά κουταλιά και συνεχίζω για λίγο. Προσοχή. Δουλεύουμε ελαφρά τη ζύμη, δε ζυμώνουμε και δε ταλαιπωρούμε τη ζύμη. Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα τη ζύμη και πατώντας τη με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει και να ανασηκωθεί στα πλαινά. Τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το γύρω γύρω της τάρτας να μη μας καούν τα πλαινά και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά ή τόσο όσο να ροδίσει ελαφρά.
Χτυπάμε το παγωμένο ερμόλ στο μίξερ για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κουαντρό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη που θέλουμε.
Όταν ψηθεί η τάρτα και κρυώσει. Καλύπτουμε τη βάση με μαρμελάδα φράουλα, απο πάνω τη σαντιγύ και στολίζουμε με τις φράουλες.
Εάν επιθυμείτε μπορείτε πάνω από τη μαρμελάδα να απλώσετε μια στρώση κρέμα βανίλια και μετά τη σαντιγύ και τις φράουλες. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 24690 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|