Υλικά
- 1 & 1/2 φλυντζάνι βούτυρο γάλακτος
- 1/2 φλυντζάνι σουσαμέλαιο
- 3 φλυντζάνια ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγού
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- (2 & 1/2) κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 φλυντζανάκι κονιάκ
- 1 φλυντζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λειωμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε μόνο του το βούτυρο γάλακτος, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το σουσαμέλαιο (εγώ, στην προκειμένη περίπτωση δεν είχα και έβαλα φρέσκο βούτυρο) και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε, έναν-έναν, τους κρόκους και εξακολουθούμε να χτυπάμε το μίγμα. Τοποθετούμε, τμηματικά, το αλεύρι και το μπαίκιν. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε στο μίγμα. Τέλος, βάζουμε και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, που να μήν κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε τη ζύμη για κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί κι έπειτα, πλάθουμε κουλουράκια. Αλοίφουμε την επιφάνεια του ταψιού, με το λειωμένο βούτυρο. Αλοίφουμε τα κουλουράκια με τον πέμπτο κρόκο, επί του συνόλου, αφού τον αραιώσουμε με λίγο νεράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15096 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |