Την συνταγή την είδα σε εκπομπή μαγειρικής και σήμερα την έφτιαξα, είναι πολύ εύκολη και νόστιμη και σας την προτείνω.
Υλικά
- 1 φλυτζάνα ταχίνι
- 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 φλυτζάνα ψιλοκομμένες φράουλες
- 4 φλυτζάνες αλεύρι
- 1 φλυτζάνα αμύγδαλο αλεσμένο
- 1/2 φλυτζάνα σταφίδα μαύρη
- 4 κ.γ μπέκιν
- 1/2 κ.γ σόδα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 1/2 φλυτζάνα νερό ή χυμό φράουλας περίπου
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το γαρύφαλο, το μπέκιν, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μετά τις σταφίδες (μπορούμε να τις βάλουμε σε κονιάκ να ποτίσουν είναι πιο νόστιμες).Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε σε ταψάκι Νο 30 αφού έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη . Ρίξτε πρώτα την μία φλυτζάνα νερό και αν δείτε ότι το μίγμα είναι σφιχτό βάλτε και το υπόλοιπο. Εγώ έβαλα 1 1/2 φλυτζάνες νερό. Καλή επιτύχια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6146 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |