Είναι πολύ αφράτα και τραγανά Υλικά
- 500gr. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 500gr. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- ξύσμα απο 3 προτοκάλια
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρικής
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι και μαχλέπι
- 1350gr. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο με το baking powder
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τη βανίλια.Σε μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού κα αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο για να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking. Πρέπει να έχουμε ως αποτέλεσμα μια αφράτη και ευπλαστη ζύμη η οποία να ξεκολλά απο τα τοιχώματα. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο για 30' να ξεκουραστεί.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίδες. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού (κρόκο με ζάχαρη και λίγο νερό) με πινελάκι. Ψήνοουμε τα κουλουράκια για 20-25' εωςότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουνε καλά και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6538 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |