Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σταφιδόψωμο Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MB04   
Παρασκευή, 18/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Σταφιδόψωμο Νο.01
Σελίδα 2
cnh_170_400

Μια και τα κορίτσια στο φορουμ ζήτησαν μια εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμο σας παραθέτω την συνταγή που είχε δώσει στην μητέρα μου ένας φούρναρης στην Κόρινθο πριν 40 χρόνια.
΄Οπως θα δείτε και σεις είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Αυτό ήταν το γλυκό πάντα της νηστείας στα παιδικά μου χρόνια !!

Υλικά

  • 400 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 700 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. σπορέλαιο (περίπου 1 κούπα και λίγο)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • νερό, όσο πάρει για να γίνει χυλός όπως όταν κάνουμε το κέικ (περίπου 4-5 κούπες)

Εκτέλεση

cnh_163_400

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση.Εκεί ρίχνουμε το λάδι μαζί με το νερό (λίγο – λίγο) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Voila, έτοιμο, ούτε τσουμπλέκια – ούτε πλυσίματα, ούτε τίποτα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι , πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο για ¾ έως μία ώρα.Μπορείτε να το ξεροψήσετε εαν θέλετε αλλα να προσέχετε μην σας αρπάξει. Όταν ξεροψηθεί κάνει πολύ ωραία τραγανή κόρα.

Διατηρείται αρκετές μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΤΙΡ: Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο γιατι δεν έχει καθόλου υγρασία.
Σας προτείνω να κάνετε διπλή δόση γιατί θα τελειώσει αμέσως.


Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 42453
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (26)
1. 18-04-2008 15:20
 
Πολύ χρήσιμη αυτή η συνταγή και πανεύκολη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Φιλιά :)
 
zoi
2. 18-04-2008 15:44
 
Μπράβο ΜΒ04 !!! Να ρωτήσω όμως σε τι θέση τα ψήνεις και με τι είδος φούρνου ? Επίσης δεν βάζεις αυγό στην επιφάνειά τους πριν τα ψήσεις ?
 
artemis
3. 18-04-2008 15:46
 
Επανέρχομαι...1 κούπα χωράει περίπου 200-250 γραμ. υγρό ... μήπως έχεις κάνει λάθος στην ποσότητα του σπορέλαιου ?
 
artemis
4. 18-04-2008 15:59
 
Artemis, έχεις απόλυτο δίκιο, είχα φάει το 2. Είναι 250 γρ.  
Αυγό δεν βάζουμε καθόλου, μην το επιχειρήσεις δεν νομίζω ότι του πηγαίνει. Είναι αρκετά σοκολατένιο!!! κόλαση!! είναι σαν αυτά που πουλάγανε παλαιότερα οι φούρνοι σε ατομικά σταφιδοψωμάκια. Το ψήνεις σαν το κέικ, απλά προς το τέλος τοποθετησέ το στην τελευταία σχάρα για να ψηθεί καλά και απο κάτω. Θα τριγυρνάω για λίγο ακόμη εδω αμα θέλεις κάτι ρωτησέ με ή πάρε με τηλέφωνο.
 
MB04
5. 18-04-2008 16:04
 
Επίσης δεν μπαίνει αυγό γιατί ειναι άκρως νηστίσιμο γλυκό.
 
MB04
6. 18-04-2008 16:21
 
Δηλαδή είναι όλο σοκολατένιο ε ? πάνε οι σταφίδες με την σοκολάτα ?
 
ATA
7. 18-04-2008 16:46
 
Δένουν τ έ λ ε ι α, ερχεται περίπου στο στυλ σαν σοκολατόπιττα. 
 
:p :p :zzz :p
 
MB04
8. 18-04-2008 20:08
 
To πρωί με έπιασε να κάνω σταφιδόψωμο και η συνταγή σου δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα ΜΒΟ4 αυτό που έκανα είναι κάτι παραπλήσιο, σε μικρότερες αναλογίες αλλά δεν είχε κακάο είχε κανέλα και γαρύφαλο. Νόστιμο έγινε το μισό έχει εξαφανιστεί. Τώρα την Μ.εβδομάδα θα δοκιμάσω την δική σου συνταγή.Να σαι καλά :)
 
xrysa
9. 18-04-2008 21:48
 
Αύριο πρωϊ πρωϊ τρέχω για σταφίδες μαύρες που δεν έχω, για να φτιάξω αυτό το σταφιδόψωμο.Τι μας κάνεις ΜΒ04 πάλι θα αμαρτήσουμε..και με νηστίσημο μάλιστα! :roll :roll
 
YANNA
10. 18-04-2008 22:27
 
Μαράκι μου γεια στα χεράκια σου. Σταφιδόψωμο έχω φτιάξει κανα δυο φορές και επιτυχημένο μάλιστα, αλλά αυτο ακούγεται θεϊκό. Εμείς θα νηστέψουμε από την επόμενη εβδομάδα,οπότε θα το φτιάξω στα σίγουρα. :)
 
rena
11. 19-04-2008 18:55
 
Πάρα πολύ ωραία συνταγή.Γειά στα χέρια σου!
 
Nena
12. 21-04-2008 11:16
 
Ευχαριστώ πολύ Νένα μου !!!! 
 
πέρασα και φωτος, το έφτιαξα εχθές για να το έχουμε τώρα που νυστεύουμε. 
Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο!!!
 
mb04
13. 21-04-2008 12:24
 
Εντάξει τώρα και με την φωτογραφία...ήρθε κι έδεσε !!! τελευταία ερώτηση..μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανθές σταφίδες ή όχι ?
 
ATA
14. 21-04-2008 12:35
 
εγω εχθές έβαλα μισές - μισές γιατι δεν είχα άλλες. Δεν κατάλαβα να την διαφορά. Τώρα άμα τις βάλεις όλες ξανθές σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα απο θέμα συνταγής, θέμα γούστου πρέπει να είναι. Εαν βάλεις όλες ξανθές νομίζω ότι πρέπει να βάλεις το πολύ 250 γρ.
 
MB04
15. 21-04-2008 12:37
 
Μαράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...αγοράζω σήμερα τα υλικά και ξεκινώ για την εκτέλεση...φιλάκια πολλά....
 
ATA


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )