Σελίδα 2 από 2 Μια και τα κορίτσια στο φορουμ ζήτησαν μια εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμο σας παραθέτω την συνταγή που είχε δώσει στην μητέρα μου ένας φούρναρης στην Κόρινθο πριν 40 χρόνια. ΄Οπως θα δείτε και σεις είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο. Αυτό ήταν το γλυκό πάντα της νηστείας στα παιδικά μου χρόνια !! Υλικά
- 400 γρ. σταφίδες μαύρες
- 700 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. σπορέλαιο (περίπου 1 κούπα και λίγο)
- 250 γρ. ζάχαρη
- ½ κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- νερό, όσο πάρει για να γίνει χυλός όπως όταν κάνουμε το κέικ (περίπου 4-5 κούπες)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση.Εκεί ρίχνουμε το λάδι μαζί με το νερό (λίγο – λίγο) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Voila, έτοιμο, ούτε τσουμπλέκια – ούτε πλυσίματα, ούτε τίποτα. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι , πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο για ¾ έως μία ώρα.Μπορείτε να το ξεροψήσετε εαν θέλετε αλλα να προσέχετε μην σας αρπάξει. Όταν ξεροψηθεί κάνει πολύ ωραία τραγανή κόρα. Διατηρείται αρκετές μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΤΙΡ: Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο γιατι δεν έχει καθόλου υγρασία. Σας προτείνω να κάνετε διπλή δόση γιατί θα τελειώσει αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 46443 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|