Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MB04   
Παρασκευή, 18/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.01
Σελίδα 2
cnh_160_400

Έδωσα στο φόρουμ τις προάλλες την συνταγή για γλυκό φραουλα. Την βάζω και εδώ για να μπορεί να την βρεί όποιος την ψάχνει. Η συνταγή αυτή εδώθει στο hungry απο την Σταυρούλα Μ. στις 13/06/06. Είναι η καλύτερη εκδοχή φραουλογλυκού που έχω δοκιμάσει. Η φωτογραφία είναι απο το γλυκό που έφτιαξα πέρυσι και είναι σαν να το έχω φτιάξει τώρα και το χρώμα του και το άρωμά του. Το απολαμβάνουμε σαν γλυκό του κουταλιού ή πάνω απο παγωτά - κείκ κλπ. (φαντασία να εχεις !!!!)

Υλικά
  • 1 κιλό φράουλες σφιχτές, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό (και πολύ είναι)
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • λίγο οινόπνευμα ποτοποιϊας (απο το S/M)

Εκτέλεση

Ραντίζουμε τις φράουλες με το οινόπνευμα ή τις βουτάμε σε ένα μπωλάκι που έχουμε βάλει οινόπνευμα,κατόπιν τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες-ζάχαρη-φράουλες –ζάχαρη κλπ). Ραντίζουμε με το νερό και τις αφήνουμε 5-6 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση το κατεβάζουμε αμέσως. Τ’αφήνουμε 12 ώρες και τότε το βάζουμε να βράσει περίπου για 5-6 λεπτά. (θα χρειασθεί να ξαφρίσουμε), προς το τέλος ρίνουμε τον χύμο του λεμονιού. Εαν μετά τα 5-6 λεπτά το σιρόπι δεν σας έχει δέσει καλά πρέπει να βγάλουμε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και να συνεχίσουμε το δέσιμο του σιροπιού.

Μπορεί να είναι χρονοβόρο αλλά δεν είναι καθόλου κουραστικό.Το δε αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Διατηρείται σε βάζα στο ψυγείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. (τουλάχιστον ένα χρόνο) Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε για παγωτά ή για να ραντίζουμε παντεσπάνια - μπισκότα για την κατασκευή γλυκών.
Όπως λέει και η Σπαρτιάτισα μαμά της γλυκύτατης Σταυρούλας μην φτιάξετε μόνο μια δόση γιατί δεν πρόκειται να φτουρίσει.!!!

ΤΙΡ : Χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνουν. Καλό είναι δε, η κατσαρόλα να έχει βαρύ πάτο για να μην αρπάζει εύκολα το σιρόπι (όπως σε όλα τα γλυκά που έχουν σιρόπι).

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 29337
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (24)
1. 18-04-2008 13:48
 
Μιαμ μιαμ, θα εκτελεστεί το συντομότερο! Πολύ ωραία συνταγή, Μαρία, σε ευχαριστούμε!
 
katerina
2. 18-04-2008 13:50
 
Μμμμ....τέλειο!! 
Ετσι το κανει και η μαμα μου.Πάντως η φραόυλα θέλει πολύ καλό δέσιμο γιατι αμολάει υγρό. 
Απορώ όμως βρε παιδί μου πως κρατησε ένα χρόνο το γλυκό, εμας δεν φτουράει ούτε για μήνα.
 
al1975
3. 18-04-2008 14:06
 
Δεν κατάλαβες καλά Αγγελικούλα μου, κράτησε γιατί ήταν η έκτη φορά που είχα φτιάξει απο δύο κιλά την φορά,  
όλο το καλοκαίρι συνοδεύαμε τα παγωτά και όπως κατάλαβες ξέμεινε ένα βαζάκι κατα λάθος στο εξοχικό, το οποίο βέβαια το τελειώσαμε προχθές που πήγαμε !!!!
 
mb04
4. 18-04-2008 15:01
 
Πού βρίσκετε οινόπνευμα ποτοποιϊας; Εγώ πουθενά! Αντί για οινόπνευμα ποτοποιϊας, τι μπορώ να βάλω;
 
2102
5. 18-04-2008 15:08
 
Γεια, στα χέρια σου! Δεν μου φτάνει το γλυκό περγαμόντο που θέλω να φτιάξω, τώρα με ξεσηκώσατε και για γλυκό φράουλα!!!
 
aalexandrop
6. 18-04-2008 15:24
 
Αμάν βρε Μαρία τι μου κάνεις... Ελεος. Θέλω να αγιάσω μα δεν μπορώ μ' αυτά που βλέπω. Ο νους μου είναι συνέχει στα γλυκά :upset :eek
 
zoi
7. 18-04-2008 15:35
 
@2102, είναι το οινόπνευμα το άσπρο που παίρνουμε απο το σουπερ μαρκετ, προσοχή όμως, να μην είναι η λοσιόν, να είναι το καθαρό οινόπνευμα.  
 
Είδες κορίτσια τι παθαίνουμε εδω μέσα....!!!
 
MB04
8. 18-04-2008 15:42
 
Αυτό που χρησιμοποιούμε για εντριβές;;
 
2102
9. 18-04-2008 15:45
 
ναι αυτό, όχι βέβαια το πράσινο !! το άσπρο. 
Είναι μου φαίνεται 92 βαθμούς.
 
MB04
10. 18-04-2008 15:49
 
Νόμιζα ότι θα είναι κάτι πιο περίεργο! 
Βέβαια αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην παραγωγή σπιτικών λικέρ! Ή μήπως μπορεί
 
2102
11. 18-04-2008 15:55
 
Ναι μπορείς, έχω ρωτήσει τον υπεύθυνο της ποτοποιϊας.
 
MB04
12. 18-04-2008 16:30
 
Καλά φοβερό νέο! Θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες;; Δηλαδή όπου λέει οινόπνευμα ποτοποιιας θα βάζω αυτό;; το έχεις δοκιμάσει;; δεν είναι πολύ δυνατό το αποτέλεσμα;;
 
2102
13. 18-04-2008 16:44
 
Μην φοβάσαι δεν είναι δυνατό το αποτέλεσμα.  
 
Μου φαίνεται ότι το οινοπνευμα ποτοποιϊας ειναι και κατά 3 βαθμούς δυνατότερο. 
Δηλαδή του σουπερ μαρκετ είναι 92 βαθμούς και της ποτοποιϊας 95.
 
MB04
14. 21-04-2008 10:29
 
Απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!! Έφτιαξα δύο κιλά φράουλες και δε νομίζω το Πάσχα να έχουμε γλυκό! Ευχαριστώ για την τόσο ωραία συνταγή!
 
2102
15. 21-04-2008 11:00
 
Μπράβο 2102 !!!! και γω ετσι την πατάω πάντα, το τρώμε όλο μαζί και δεν μενει τίποτα και αναγκάζομαι και φτιάχνω πολλές φορές. Χαίρομαι που σου άρεσε.!!! 
 
 
:zzz :zzz
 
mb04


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός