Σελίδα 1 από 2 Έδωσα στο φόρουμ τις προάλλες την συνταγή για γλυκό φραουλα. Την βάζω και εδώ για να μπορεί να την βρεί όποιος την ψάχνει. Η συνταγή αυτή εδώθει στο hungry απο την Σταυρούλα Μ. στις 13/06/06. Είναι η καλύτερη εκδοχή φραουλογλυκού που έχω δοκιμάσει. Η φωτογραφία είναι απο το γλυκό που έφτιαξα πέρυσι και είναι σαν να το έχω φτιάξει τώρα και το χρώμα του και το άρωμά του. Το απολαμβάνουμε σαν γλυκό του κουταλιού ή πάνω απο παγωτά - κείκ κλπ. (φαντασία να εχεις !!!!)
Υλικά - 1 κιλό φράουλες σφιχτές, καθαρισμένες και ολόκληρες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό (και πολύ είναι)
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- λίγο οινόπνευμα ποτοποιϊας (απο το S/M)
Εκτέλεση
Ραντίζουμε τις φράουλες με το οινόπνευμα ή τις βουτάμε σε ένα μπωλάκι που έχουμε βάλει οινόπνευμα,κατόπιν τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες-ζάχαρη-φράουλες –ζάχαρη κλπ). Ραντίζουμε με το νερό και τις αφήνουμε 5-6 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση το κατεβάζουμε αμέσως. Τ’αφήνουμε 12 ώρες και τότε το βάζουμε να βράσει περίπου για 5-6 λεπτά. (θα χρειασθεί να ξαφρίσουμε), προς το τέλος ρίνουμε τον χύμο του λεμονιού. Εαν μετά τα 5-6 λεπτά το σιρόπι δεν σας έχει δέσει καλά πρέπει να βγάλουμε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και να συνεχίσουμε το δέσιμο του σιροπιού. Μπορεί να είναι χρονοβόρο αλλά δεν είναι καθόλου κουραστικό.Το δε αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Διατηρείται σε βάζα στο ψυγείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. (τουλάχιστον ένα χρόνο) Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε για παγωτά ή για να ραντίζουμε παντεσπάνια - μπισκότα για την κατασκευή γλυκών. Όπως λέει και η Σπαρτιάτισα μαμά της γλυκύτατης Σταυρούλας μην φτιάξετε μόνο μια δόση γιατί δεν πρόκειται να φτουρίσει.!!! ΤΙΡ : Χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνουν. Καλό είναι δε, η κατσαρόλα να έχει βαρύ πάτο για να μην αρπάζει εύκολα το σιρόπι (όπως σε όλα τα γλυκά που έχουν σιρόπι). Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 32982 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|