Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φορμα με κοντιτα και φρουι γλασε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sofiaNY   
Παρασκευή, 18/04/08
Υλικα (για 6 ατομα)
  • 12 μπισκοτα σαβαγιαρ
  • 1 φακελο ανθος αραβοσιτου και το αναλογο φρεσκο γαλα
  • 150 γρ.κοντιτα και φρουι γλασε ψιλοκομμενα
  • 200ml κρεμα γαλακτος
  • 1/2 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη
  • 1 φλυτζανι του τσαγιου νερο
  • 5 κουταλιες της σουπας γκραν μαρνιε

Εκτέλεση

Στρωνετε μια μακροστενη φορμα με διαφανη μεμβρανη. Ετοιμαζετε το ανθος αραβοσιτου με το γαλα,ωστε να γινει κρεμα καλα δεμενη και την αφηνετε να κρυωσει.Χτυπατε την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγι και την ενσωματωνετε με κινησεις απαλες στην κρεμα αραβοσιτου.προσθετετε και τα κοντιτα η φρουι γλασε και ανακατευετε.Ετοιμαζετε ενα ελαφρυ σιροπι με τη ζαχαρη και το νερο και το αρωματιζετε με γκραν μαρνιε.ριχνετε στη φορμα το 1/3 απο την κρεμα με τα κοντιτα και την απλωνετε προσεκτικα.Απο επανω τοποθετειτε 1 στρωση (6 μεγαλα)σαβαγιαρ.Περιχυνετε τα σαβαγιαρ με το σιροπι και απο πανω βαζετε παλι μια στρωση κρεμα με κοντιτα.Επαναλαμβανετε με σαβαγιαρ,τα περιχυνετε με σιροπι και τελειωνετε με κρεμα.αφηνετε το γλυκο στο ψυγειο 5-6 ωρες.Ξεφορμαρετε αναποδογυριζοντας,αφαιρειτε προσεκτικα τη διαφανη μεμβρανη και σερβιρετε κομμενο σε φετες.

Το γλυκο αυτο το φτιαχνω συνηθως τα καλοκαιρια,ειναι πολυ δροσερο.Αν και ξερω οτι οι περισσοτερες ξερετε πολλα μυστικα μαγειρικης να προσθεσω οτι η κρεμα γαλακτος πρεπει να ειναι παρα πολυ κρυα και το μπωλ με τους αναδευτηρες του μιξερ και αυτα στο ψυγειο αλλιως δεν θα γινει η κρεμα γαλακτος σαντιγι.την εχω πολλα χρονια αυτη τη συνταγη και δεν θυμαμαι απο που.

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/04/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός