Ο τίτλος είναι δικός μου γιατί δεν ήξερα πως να την ονομάσω. Την συνταγή την έδωσε μια συνάδελφος. Εγω σαν καλό παιδί που είμαι, την εκτέλεσα - την φωτογράφισα και την εκτελέσαμε όπως της έπρεπε !!!!
Είναι πολύ καλή πρόταση για το τραπέζι της Αναστάσεως ή το Πασχαλινό. Μπορείτε να την σερβίρετε και κρύα.
Υλικά:
Για την ζύμη
- 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού, νερό
- ½ κιλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) αλεύρι ισως χρειαστούμε και λίγο ακόμη
- μια σταλίτσα αλάτι
| | για την γέμιση
- 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι
- 250 - 300 γρ φέτα
- λίγο άνηθο
- πιπεριά
- ντομάτα
|
Εκτέλεση
Ζύμη - Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ώσπου να πάρουμε μια μαλακιά και ωραία ζύμη.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και τα πλαινά του, πασπαλίζουμε με
λιγο αλεύρι και βάζουμε την ζύμη μας την οποία έχουμε ανοίξει σε χοντρουλό φύλλο ή με τα δάχτυλά μας. Προσοχή πρέπει να κρατήσουμε λιγη ζύμη για να φτιάξουμε τα κορδόνια της τάρτας.
Γέμιση
- Επάνω στην ζύμη στρώνουμε την φέτα χτυπημένη με το αυγό και τον άνιθο.
- Πλάθουμε κορδόνια και δημιουργούμε τετράγωνα απο πάνω (σαν την τάρτα)
αφού τα τοποθετήσουμε τα περνάμε με μερέγκα που έχουμε κάνει με το ένα ασπράδι. - Τέλος στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στα τετράγωνα βάζουμε ντομάτα κομμένη
σε ροδελίτσες (τις μεγάλες ροδέλες τις κόβουμε στη μέση) και απο πάνω βάζουμε κομματάκια πιπεριάς.
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για τουλάχιστον μία ωρα - μπορεί και πάρα πάνω.
ΤΙΡ: Η ζύμη να μην είναι πολύ χοντρή γιατί κρατάει υγρασία και ενω νομίζουμε ότι είναι ψημένο - μέσα κρατάει λίγο . Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 21780 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |