Η συνταγή είναι πανεύκολη, είναι του κου Παρλιάρου και την κάνω τα τρία τελευταία χρόνια. Τα κουλουράκια μοσχομυρίζουν βούτυρο, είναι τραγανά και πολύ πολύ νόστιμα!!!Υλικά (Για δύο ταψιά φούρνου):
- 400gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα (προτιμώ πάντα το Ηπείρου ή το lurpak)
- 125gr ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 60gr γάλα πλήρες
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό για το αυγούλωμα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι ή στο μίξερ και φτιάχνουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας (εγώ την άφησα 15-20 λεπτά μόνο). Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Εγώ δεν είχα και πολύ χρόνο κι έκανα μπαλίτσες 2 εκατοστών τις οποίες μετά πάτησα λιγάκι. Αυγουλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 24212 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |