Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσουρέκι πανεύκολο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 35
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 21/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Τσουρέκι πανεύκολο
Σελίδα 2
dsc02084_400
Η συνταγή είναι του κου Παρλιάρου λίγο πειραγμένη. Την βρήκα εξαιρετικά εύκολη σε σχέση με άλλες συνταγές που θέλουν πολλές φορές ζύμωμα. Φυσικά την έκανα κι εγώ ακόμη πιο εύκολη διότι πιστεύω ότι ό,τι και να κάνω τσουρέκια σαν αυτά του εμπορίου με τις ίνες δεν θα τα καταφέρω να φτιάξω. Η γεύση, η μυρωδιά και η εμφάνιση όμως πετυχαίνετε με ελάχιστο κόπο. Έτσι απλοποίησα τα πάντα κι έφτιαξα ευωδιαστά τσουρέκια που έγιναν ανάρπαστα.

Υλικά (Για 2 πλεξούδες):

  • 100gr βούτυρο (προτιμώ πάντα το Ηπείρου ή το lurpak)
  • 350gr γάλα φρέσκο
  • 180gr ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαχλέπι (10gr)
  • 1 φακελάκι μαστίχα (5gr)
  • 2 αυγά και 1 κρόκος
  • 3 φακελάκια μαγιά σε σκόνη (8gr το κάθε φακελάκι)
  • 760gr αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι (σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να λιώσουν τα υλικά). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μούλτι το μαχλέπι και τη μαστίχα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα χέρια. Φτιάχνουμε μια μπάλα, χαράσσουμε ένα σταυρό, σκεπάζουμε με πετσέτα ή ακόμη καλύτερα μεμβράνη χωρίς να ακουμπάει στη ζύμη όμως και την αφήνουμε να διπλασιαστεί και να χαθεί ο σταυρός για 1 με 2 ώρες. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και κάνουμε 2 πλεξούδες ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε άλλη 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν, αυγουλώνουμε προσεκτικά και ψήνουμε στους 170οC για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αν εξαιρέσεις το περίμενε να φουσκώσουν, η υπόλοιπη διαδικασία είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (94) | Εμφανίσεις: 166678
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 21-04-2008 15:31
 
Τέλειο το τσουρεκάκι σου Ζωή! 
Και του χρόνου!
 
al1975
2. 21-04-2008 15:39
 
καλέ !!!! τι ωραίο δείχνει !!! 
μπράβο Ζωϊτσα, τέλειο !!! και του χρόνου.
 
mb04
3. 21-04-2008 16:53
 
Η μυρωδιά του έφτασε ως εδώ! Τέλειο αποτέλεσμα, σίγουρα και η γεύση θα είναι εκπληκτική! :zzz
 
Maraki
4. 22-04-2008 16:27
 
ζωή έφτιαξα τα τσουρέκια!έγιναν υπέροχα! 
μπράβο!!!!
 
litsa164
5. 23-04-2008 11:25
 
Μπράβο Λίτσα, χαίρομαι!!! και του χρόνου, άντε και Καλό Πάσχα!!! :zzz :grin
 
zoi
6. 26-04-2009 22:19
 
ΘΑΥΜΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ :zzz
 
doykisa
7. 27-04-2009 04:32
 
elpizw na mhn akoustei xazo alla to maxlepi ti akribws eine kai pou 8a to brw???menw amerikh kai den nomizw oti 8a eine eukolo na to vrw edw...ti allo mporw ektos apo maxlepi an den to brw?
 
karpou
8. 01-12-2009 10:05
 
Μυρωδάτο τσοουρέκι! Τώρα που ξαναβγήκε στη φόρα να σας πω πως το πολύ ζύμωμα κάνει τις ίνες και η γλουτένη. Αν λοιπόν δεν έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη, προσθέτετε έξτρα γλουτένη 80-100 γρ. ανά κιλό αλευριού.
 
Nena
9. 19-12-2009 19:27
 
Na rwtisw thelw ta auga pote mpainoyn?
 
anna9
10. 19-12-2009 19:28
 
ok twra to eida den diavasa prosektika thn syntagi sou poly emfanisimo mpravo
 
anna9
11. 07-01-2010 21:24
 
Αμάν βρε Ζωή με τις συνταγές σου! Έχω δηλώσει φανατική θαυμάστρια των συνταγών σου-επανειλλημένα και τα αγαπημένα μου έχουν γεμίσει με τις συνταγές σου αλλά πια έλεος - μας έχει τρελάνει! 
Όλες τέλειες βρε παιδί μου - μα όλες!!! ;)
 
linmak88
12. 08-01-2010 01:44
 
Λοιπόν βγήκαν από τον φούρνο πριν 15' και τα έχουμε τσακίσει οικογενειακώς. Εγώ έβαλα και λίγη σοκολατίτσα στο ένα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο άλλο. Υπέροχα. Μπράβο :grin
 
ekaterini
13. 31-03-2010 17:53
 
Τα έφτιαξα χτες! Τ έ λ ε ι α!!!
 
Nena
14. 31-03-2010 20:10
 
To έφτιαξα κι εγώ.... Υπέροχα και ευκολότατα.... Το ένα μάλιστα, το γέμισα με ζακαρη και κανέλλα.... Το τσακίσαμε σε χρόνο dt!!!!! Mπράβο, υπέροχη συνταγή, Ζωή.... Καλό Πάσχα!
 
Rebekka
15. 09-04-2010 18:17
 
nena τη γλουτένη απο που την προμηθεύεσαι?
 
GOLOSA


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/04/10 )