Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτες Σύμης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 46
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 23/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Τούρτες Σύμης
Σελίδα 2
mas_009_400
Υλικά:

Ζύμη

  • 1,5 κιλό αλέυρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό φυτίνη λιωμένη
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα Χίου
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • ζεστό νερό (όσο πάρει για να σμίξει η ζύμη)
 

Γέμιση

  • 1 κ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6-7 αυγά

Επιπλέον

  • 2 αβγά για το άλειμα
  • 1 κλειδί ντουλάπας από τα παλιά με την τρύπα απο κάτω
Εκτέλεση

Ζύμη

Βάζουμε σε λεκάνη το ένα κιλό αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να είναι χλιαρό. Αρχίζουμε να ενώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη όχι καλά ζυμωμένη. Ρίζνουμε σιγά σιγά το βούτυρο να αραιώσει το ζυμάρι μας αρκετά. Δένουμε με το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Ζυμώνουμε πού δυνατά μέχρι να αφρατέψει το ζυμάρι και να μην κολλάει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15'.

mas_003_400

Γέμιση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά, τα οποία χτυπάμε ελαφρά σε άλλο μπωλ και κατόπιν τα ρίζνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

mas_004_400
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζυμαριού και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριο πάχος. Με ένα μπωλ δημητριακών κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Αλείφουμε με ασπράδι και κλείνουμε καλά . Πατάμε γύρω γύρω με το κλειδί για να κλείσει και να κάνει το σχέδιο.
mas_006_400

Αλείφουμε πολύ καλά με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Σημ.: Η αυθεντική συνταγή θέλει τη γέμιση να γίνεται με ντόπιο σπιτικό ανάλατο κατσικίσιο τυρί. Με το πέρασμα των χρόνων αντικαταστάθηκε με ρεγγάτο για μεγαλύτερη ευκολία.

mas_005_400

mas_007_400_01

mas_008_400

mas_010_400

Βγαίνουν περίπου 85 τμχ (μη νομίζετε ότι είναι πολλά, τρώγονται 2-2.)

Καλή επιτυχία !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 30560
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 24-04-2008 09:07
 
Αμαν ! 
Τι είναι τούτο πρωί πρωί? 
Τα ζήλεψα κορίτσι μου. Μπράβο σου. 
Αλήθεια πόσες ώρες "κεντούσες" καλή μου με το κλειδί ?
 
sgr
2. 24-04-2008 09:12
 
Συνολικά έκανα 4,5 ωρες :upset
 
vago
3. 24-04-2008 09:52
 
Χαρά στο κουράγιο σου Βάγγο!!!  
Απορίες: :? 
1: Θέλει μαγιά και μπέικιν στη γέμιση? 
2: Αν δεν βρω τέτοιο κλειδί μπορώ να βάλω από συμβατική πόρτα ή έστω «γαλλικό»?:grin  
3: Αλήθεια το παιδί τι το έκανες αυτές τις 4,5 ώρες? :upset
 
Mary
4. 24-04-2008 09:56
 
1. ναι η γεμιση θελει και μαγιά και μπεικιν 
2. να βρεις!!! 
3. τις 2 ωρες κοιμόταν και τις αλλες 2,5 βοηθουμε (λέμε τωρα....)
 
vago
5. 24-04-2008 10:22
 
Vago συγκλονιστικά! Αν τα τολμήσω θα φτιάξω τη μισή δόση (2 ώρες κι 1/4!)Και σούπερ λαχταριστή η φωτο σου :)
 
Ranja
6. 24-04-2008 10:26
 
πω πω τι ειναι αυτο????? 
καταπληκτικα και εχω και αδυναμια στα πιτακια!!! 
θα γεννησω μεχρι να τα τελειωσω που λενε... :grin :grin
 
margarita79
7. 24-04-2008 10:36
 
τέλειο,σαν εγγονή σημειακού θέλω να ομόλογο ότι τούρτες είναι φανταστικές και να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε και ας μην υεν πάσχα .bravo Βάγγο
 
gogo
8. 24-04-2008 10:57
 
Vago μπράβο σου!!! πάντα τέτοια. Κι έχω μια λιγούραααααααααα. Φιλιά :zzz
 
zoi
9. 24-04-2008 14:19
 
Μπράβο βρε βαγγο. Να σαι γερή να φτιάχνεις πάντα τέτοιες ομορφιές. Θέλει μεγαλο κουραγιο όλο αυτό :)
 
rena
10. 25-04-2008 15:07
 
Τρομερή συνταγή,λαχταριστές φώτο και απίθανη ιδέα για το κλειδάκι!! :zzz :zzz Μου άρεσε πολύ!!!Μπράβο χρυσοχέρα!!! ;)
 
julia1984
11. 12-05-2008 22:24
 
Βαγγο μην κρυβεσαι εισαι Συμιακιά ....ΧΑΙΡΟΜΑΙ .καμαρώνω μόλις δω συνταγη Σύμης .μπορεί να έχουμε λίγες αλλά είναι μ.μ.μ.....μμμμμ.....
 
1952
12. 12-05-2008 23:04
 
Καλέ δεν κρύβομαι! Είμαι κατά το ήμισυ. :)
 
vago
13. 14-05-2008 20:25
 
βαγγο μου μια απορια θα μπορουσαμε φανταζομαι να βαλουμε καποιο αλλο τυρι η μιξ τυριων ευχαριστω
 
sgrav
14. 15-05-2008 00:02
 
sgrav αν ερθεις Συμη θα σου φτιάξω με Συμιακο τυρι και μυζύθρα να γλείφεις τα δάκτυλά σου :p
 
1952
15. 15-05-2008 08:26
 
νασαι καλα κοριτσι μου ειναι μια απο τις επιθυμιες να βρεθω σαυτο το πανεμορφο νησι ελπιζω να τα καταφερω συντομα
 
sgrav


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/04/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός