Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτες Σύμης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 46
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 23/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Τούρτες Σύμης
Σελίδα 2
mas_009_400
Υλικά:

Ζύμη

  • 1,5 κιλό αλέυρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό φυτίνη λιωμένη
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα Χίου
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • ζεστό νερό (όσο πάρει για να σμίξει η ζύμη)
 

Γέμιση

  • 1 κ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6-7 αυγά

Επιπλέον

  • 2 αβγά για το άλειμα
  • 1 κλειδί ντουλάπας από τα παλιά με την τρύπα απο κάτω
Εκτέλεση

Ζύμη

Βάζουμε σε λεκάνη το ένα κιλό αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να είναι χλιαρό. Αρχίζουμε να ενώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη όχι καλά ζυμωμένη. Ρίζνουμε σιγά σιγά το βούτυρο να αραιώσει το ζυμάρι μας αρκετά. Δένουμε με το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Ζυμώνουμε πού δυνατά μέχρι να αφρατέψει το ζυμάρι και να μην κολλάει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15'.

mas_003_400

Γέμιση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά, τα οποία χτυπάμε ελαφρά σε άλλο μπωλ και κατόπιν τα ρίζνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

mas_004_400
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζυμαριού και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριο πάχος. Με ένα μπωλ δημητριακών κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Αλείφουμε με ασπράδι και κλείνουμε καλά . Πατάμε γύρω γύρω με το κλειδί για να κλείσει και να κάνει το σχέδιο.
mas_006_400

Αλείφουμε πολύ καλά με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Σημ.: Η αυθεντική συνταγή θέλει τη γέμιση να γίνεται με ντόπιο σπιτικό ανάλατο κατσικίσιο τυρί. Με το πέρασμα των χρόνων αντικαταστάθηκε με ρεγγάτο για μεγαλύτερη ευκολία.

mas_005_400

mas_007_400_01

mas_008_400

mas_010_400

Βγαίνουν περίπου 85 τμχ (μη νομίζετε ότι είναι πολλά, τρώγονται 2-2.)

Καλή επιτυχία !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 39324
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 15-05-2008 08:54
 
Θα σου έλεγα να μην βάλεις αλλο τυρί γιατί φοβάμαι τη μείξη με τα υπόλοιπα υλικά. Ισως και να σου πετύχει αλλά τούρτες δεν θα είναι ;)
 
vago
17. 23-01-2010 14:16
 
EIMAI KANOYΡΓΙΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΚΙΜΑ :zzz :) :zzz ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ :)
 
NIKOLDERN
18. 07-02-2010 00:43
 
afth i sintagi mou 8imizei poli entona ths flaounes pou ftiaxnoume sti kipro to pasxa
 
karmen

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/04/08 )