Υλικά: - 500 gr. Φύλλο Κρούστας
- 3/4 κουπας σησαμέλαιο ή μαργαρίνη και σπορέλαιο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για σιρόπι: - 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι γλυκόζη
- 1/3 Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
- βανιλια
|
|
Εκτέλεση
- Λαδώστε με σησαμέλαιο 2 φύλλα κρούστας,τοποθετήστε τα το ένα πάνω από το άλλο,ρολάρετε σφιχτά τα φύλλα γύρω από ένα καλαμάκι ή μία πολύ λεπτή βέργα και αλειψτε πάλι με σησαμέλαιο. Βγάλτε το καλαμάκι και κόψτε τα ρολλά σε κομματάκια, πλάτους 1,5 με 2 εκ.Συνεχίστε την διαδικασία μεχρι να τελιώσουν τα φύλλα.
- Αφου τηγανίσετε τα κουρκουμπίνια σε καυτό λαδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στραγγίχτε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προετοιμασία για σιρόπι: - Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει, ξαφρίστε το μείγμα και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Σιρόπιασμα: - Οταν τα κουρκουμπίνια είναι ακόμα ζεστά τα ρίχνουμε στο σιρόπι, (το οποίο πρέπει να είναι κρύο) ώσπου να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσουν εντελώς.
Τip's: πριν σιροπιαστουν τα κουρκουμπίνια χρησιμοποιούνται σαν κρουτόν σε σαλάτες και σούπες. Τα κουρκουμπίνια μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διαστημα κλεισμένα σε μεταλλικό κουτι, μακριά από υγρασία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 20235 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |