Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουρκουμπίνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 29/04/08

Υλικά:

  • 500 gr. Φύλλο Κρούστας
  • 3/4 κουπας σησαμέλαιο ή μαργαρίνη και σπορέλαιο
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά για σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι γλυκόζη
  • 1/3 Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
  • βανιλια
kourkoumpinia_01

Εκτέλεση

  • Λαδώστε με σησαμέλαιο 2 φύλλα κρούστας,τοποθετήστε τα το ένα πάνω από το άλλο,ρολάρετε σφιχτά τα φύλλα γύρω από ένα καλαμάκι ή μία πολύ λεπτή βέργα και αλειψτε πάλι με σησαμέλαιο. Βγάλτε το καλαμάκι και κόψτε τα ρολλά σε κομματάκια, πλάτους 1,5 με 2 εκ.Συνεχίστε την διαδικασία μεχρι να τελιώσουν τα φύλλα.
  • Αφου τηγανίσετε τα κουρκουμπίνια σε καυτό λαδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στραγγίχτε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προετοιμασία για σιρόπι:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει, ξαφρίστε το μείγμα και το σιρόπι είναι έτοιμο.

Σιρόπιασμα:

  • Οταν τα κουρκουμπίνια είναι ακόμα ζεστά τα ρίχνουμε στο σιρόπι, (το οποίο πρέπει να είναι κρύο) ώσπου να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσουν εντελώς.

Τip's: πριν σιροπιαστουν τα κουρκουμπίνια χρησιμοποιούνται σαν κρουτόν σε σαλάτες και σούπες.

Τα κουρκουμπίνια μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διαστημα κλεισμένα σε μεταλλικό κουτι, μακριά από υγρασία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 18720
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 30-04-2008 09:23
 
κατέ μου είναι τα αγαπημένα γλυκάκια της κόρης μου! ευχαριστώ για την συνταγή :zzz
 
melina
2. 30-04-2008 12:43
 
αχ! λιγωθηκα! και ευκολο μου φαινεται.... ευχαριστουμε
 
irini
3. 18-12-2008 22:54
 
θα το προσπαθήσω κι εγώ ευχαριστώ για την συνταγή
 
kyralex
4. 05-03-2009 10:26
 
Ξέρεις πολλοί δεν χρησιμοποιούν την λέξη κουρκουμπίνι... Χάρηκα πολύ μόλις είδα το όνομα! Μου θύμησε τον παππού μου που μου τα έπαιρνε όταν ήμουν μικρή... Μου έφερες παιδικές μυρωδιές και γεύσεις! Θα το κάνω οπωσδήποτε!!
 
peloukos
5. 10-03-2009 01:19
 
Κατερινάκι, λατρεύω κουρκουμπίνια :zzz  
Πες μου μόνο μήπως μπορώ να αφαιρέσω τη γλυκόζη ή να την αντικαταστήσω με μέλι; :?
 
Fey
6. 22-04-2010 19:12
 
Και φυσικά μπορείς, εγώ το κάνω συχνά, τη γλυκόζη τη βάζεις για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι.
 
kate
7. 19-11-2010 15:48
 
Tα έτρωγα στη Σαλονίκη αλλά εδώ δύσκολα τα βρίσκω μπράβο
 
guzelina
8. 02-08-2012 19:26
 
την ειχα κανη πριν απο χρονια και δεν την θυμωμουν θα την κανω οποσδηποτε.!!!!78774
 
MELITAROGN

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/04/11 )