Την συνταγή αυτή την βρήκα σε ένα μικρό βιβλιαράκι με πίτες και γλυκά μου άρεσαν τα υλικά και είπα να την δοκιμάσω, τελικά βγήκε ένα νόστιμο αφράτο γλυκό.
Υλικά
- 2 κούπες καρυδόψυχα
- 1 βιτάμ
- 4-5 αυγά
- 1 κ.γ γαρύφαλο
- 1 γιαούρτι (200γρ)
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα φαρίνα
- 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ούζο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι. Συμπληρώνουμε το γιαούρτι, την καρυδόψυχα και τέλος το γαρύφαλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40' περίπου. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5'. Αφήνουμε το γλυκό να μισοκρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι. Εγώ έβαλα 4 αυγά και το σιρόπι το "πίνει" όλο αν κάποιος το θέλει με πιο πολύ σιρόπι πρέπει να κάνει περισσότερο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5905 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |