Υλικά
Για την κρέμα
- 1 πακέτο philadelphia μεγάλο
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 3 φύλλα ζελατίνης για τις φράουλες και 3 για την κρέμα
- 1 πακέτο φράουλες
- 6 κουταλιές ζάχαρη
Για την βάση
- 300 γρ. Αλεύρι
- 1 βιτάμ
- 200 γρ. Ζάχαρη
- Ξηροί καρποί (έβαλα φουντούκια και αμύγδαλα)
Εκτέλεση Το μείγμα της βάσης μου το χε δώσει η Γωγώ για τη συνταγή για τα μεθυσμένα αχλάδια και μου χε περισσέψει. Επειδή μου άρεσε πολύ σκέφτηκα να το δοκιμάσω σε cheesecake. Έφτιαξα λοιπόν τη βάση ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να πάρω μια ζύμη αρκετά τριφτή και έψησα για 20 λεπτά στους 200o C σε φόρμα με σούστα. Αφησα τη βάση να κρυώσει και στο μεταξύ ετοίμασα την κρέμα ανακατεύοντας απλά τα υλικά. Στο μεταξύ είχα βάλει τις φράουλες με το χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και λίγο νερό να βράσουν. Έριξα και τη ζελατίνη και σε λίγα λεπτά ήταν έτοιμες. Απλωσα την κρέμα στη βάση αφού ράντισα με το σιρόπι από τις φράουλες και αφού κρύωσαν οι φράουλες τις τοποθέτησα πάνω στην κρέμα. Εδώ όπως φαίνεται και από τη φωτό δεν περιμένα αρκετά να κρυώσουν και γλίστρησαν λίγο, εσείς αφήστε περισσότερο.
Ειναι πραγματικά πολύ νοστιμο και τη διαφορά από τα άλλα κανει η βάση λόγω της γεύσης των ξηρων καρπών. Όσοι αγαπάτε τα καβουρντισμένα ξηροκάρπια νομίζω θα σας αρέσει πολύ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14054 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |