Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Kabritu Stoba (Ζυγουρι Κουρακαινο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Melenia   
Τρίτη, 06/05/08
kabritu_stoba_400

Στις προσφατες διακοπες μου δοκιμασα ενα ζυγουρι κοκκινιστο που με ενθουσιασε. Τα μικρα πρικρααγγουρακια του δινουν ακομη πιο εξωτικη γευση, παρ'ολα αυτα πιστευω πως μπορουν να παραλειφθουν.

Υλικα
  • 1 1/2 κιλο ζυγουρι
  • 2 κρεμμυδια
  • 3 σκελιδες σκορδο
  • αλατι-πιπερι
  • 1/4 φλυτζανι χυμο τοματας
  • 2 πρασινες πιπεριες
  • 700 γρ περιπου μικρα πικραγγουρακια
Εκτέλεση
komkomertje_chiki_400_01Κοβουμε το ζυγουρι σε κομματια μαζι με τα κοκκαλα. Καθε κομματι μπορει να χρεισιμοποιηθει. Πλενουμε το κρεας και το αφηνουμε σε μια λεκανιτσα με νερο και ξυδι για 15 λεπτα περιπου. Ξεπλενουμε το κρεας και το 'πλενουμε' με χυμο απο λεμονι και γλυκολεμονο. Το αφηνουμε με το λεμονι για ακομη 15 λεπτα. Ξαναξεπλενουμε το κρεας. Βαζουμε λιγο λαδι σε μια κατσαρολα να καψει και σωταριζουμε το κρεας απο ολες τις μεριες. Προσθετουμε τα κρεμμυδια, το σκορδο και τις πιπεριες και αφηνουμε να μαραθουν. Προσθετουμε την τοματα και περιπου 3 φλυτζανια νερο βραζουμε για 1 ωρα περιπου η μεχρι το ζυγουρι να εχει αρχισει να μαλακωνει. Εν τω μεταξυ ασχολουμαστε με τα αγγουρακια. Κοβουμε την ουριτσα τους, τα πλενουμε και τα τριβουμε με μια καθαρη πετσετα η το βουτσακι απο τα μανιταρια. Μετα απο 1 ωρα βρασιμο προσθετουμε και τα αγγουρακια στο κρεας και βραζουμε για ακομη 45 λεπτα. Το φαγητο ειναι ετοιμο οταν το κρεας και τα αγγουρακια εχουν μαλακωσε και εχουν πει το ζουμι τους.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12330
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 06-05-2008 22:43
 
Μελένια ...Μελένια ..Μελένια....ζημιά που μου κάνεις βραδυατικα. Τέλειοοοο. Ευχαριστουμε.
 
rena
2. 06-05-2008 22:54
 
Αν σου πώ οτι απο όλη την παρουσίαση κράτησα μόνο τις φωτογραφίες,τι θα πείς??? Αχ,αλήθεια που τραβήχτηκε αυτή η φώτογραφία???Είναι φοβερή... :) :)
 
julia1984
3. 07-05-2008 09:12
 
Tέλεια συνταγή και τέλειες φωτό!Μπράβο Μελένια! 
Να υποθέσω οτι τα πικρά αυτα αγγουράκια είναι τα αντζούρια όπως τα λέμε εδώ; 
Γιατί αν είναι αυτά, έχω πολλά! 
Η ονομασία της συνταγής μου "μυρίζει" Βαλκάνια, πέφτω μέσα;
 
al1975
4. 07-05-2008 09:47
 
Αχ, ωραία η συνταγή Μελένια αλλά κι εγώ έχω απορία από που είναι αυτές οι φωτό. 
Ευχαριστούμε...
 
IRINI
5. 07-05-2008 16:47
 
Moυ αρέσει που μου μύρισε Βαλκάνια!! 
Το κουρακαινό δεν είναι μια μυστήρια χώρα των Βαλκανίων η..Κουρακαινία όπως υπέθεσα ή μάλλον μυρίστικα αλλά το Κουρακάο των Αντιλλων όπως διάβασα στο Blog της Μελένιας! 
Και εγω που φανταζόμουν μια Κουρακιανή να σερβίρει το κοκκινιστό της με βαριά προφορά Καμπρρριιίτου Στουόμπα!! 
Απαπα ξανθάδα που πέταξα και σήμερα!
 
al1975
6. 07-05-2008 23:16
 
Γεια σας, οι φωτογραφιες ειναι απο το Κουρακαο 8) 
 
Τα αντζουγια δεν τα ειχα ακουστα, πρωτη φορα εβλεπα τετοια αγγουρακια και υπεθεσα οτι δεν τα εχουμε στην Ευρωπη. Παντως το ζυγουρι συνηθως μου μυριζει αλλα με αυτη την συνταγη γινεται λουκουμι (μαλλον τα ξυδια και τα λεμονια στην αρχη κανουν την διαφορα)
 
melenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/05/08 )