Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκουμάδες Νο.02 πολύ εύκολοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από ata   
Τετάρτη, 07/05/08
Ευρετήριο άρθρου
Λουκουμάδες Νο.02 πολύ εύκολοι
Σελίδα 2
img_3998_400
Υλικά
  • Αλεύρι φαρίν απ (130 gr)
  • Νερό (140 gr)
  • Αλάτι - 1 πρέζα
Μέλι και κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλεύρι και νερό σε αναλογία 1:3/4 δηλαδή μία κούπα αλεύρι, 3/4 της κούπας νερό. Η ποσότητα του νερού μπορεί να είναι και λίγο λιγότερη ώστε να έχετε ένα μείγμα υδαρές αλλά όχι πολύ ρευστό (όπως για τους κλασσικούς λουκουμάδες). Προσθέστε και μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε ό,τι σχήμα θέλετε. Γαρνίρετε με μέλι και κανέλλα.
Η ίδια συνταγή αλλά με προσθήκη αλεύρι 1:1 1/3 δηλαδή μία κούπα αλεύρι και σχεδόν 1,5 κούπα νερό + αλάτι, ισχύει για τηγανίτες (το μείγμα θα είναι πολύ πιο ρευστό από εκείνο των λουκουμάδων) που θα πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλλα.
Είναι αρκετά νόστιμοι και πολύ πολύ γρήγοροι, ούτε απαιτείται μαγιά ούτε περιμένετε να φουσκώσουν, αρκεί να έχετε μόνο το αλεύρι.
Τους φτιάχνω τις τελευταίες 2 ημέρες αλλά δεν προλαβαίνω να τους ετοιμάσω και εξαφανίζονται γι' αυτό θα βάλω φωτογραφία αύριο.

Τους έφτιαξα εχθές και συμπληρωσα την ποσότητα των υλικών σε γραμμάρια. Η ποσότητα αυτή δίνει λουκουμάδες για 2 πιάτα φρούτου (όπως στην φωτό). Προτείνω να τους φτιάχνετε σχετικά μικρούς ώστε να ψήνονται καλά και στο εσωτερικό.
Επίσης για τους λουκουμάδες προτιμήστε φριτέζα ή βαθύ σκεύος ώστε να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν ενώ για τις τηγανίτες τηγάνι ώστε να γίνουν πλακέ.

Καλή επιτυχία...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 40573
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (29)
1. 07-05-2008 16:08
 
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΤΕΜΙΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
 
IRINI
2. 07-05-2008 16:17
 
Εύκολοι, γρήγοροι, νόστιμοι....
 
ATA
3. 07-05-2008 21:28
 
Τέλεια Άρτεμις! Θα τους δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα έχω κόσμο στο σπίτι για καφέ :)
 
Ranja
4. 08-05-2008 10:40
 
Έγραψα πιο ακριβείς δοσολογίες και έβαλα και φωτογραφία....ευχαριστώ κορίτσια για τα σχόλια...δοκιμάστε τους..!!
 
ATA
5. 08-05-2008 11:06
 
σίγουρα θα τους φτιάξω το βραδάκι :)
 
gogo
6. 08-05-2008 11:12
 
Πες μου εντυπώσεις Gogo, σαν πιο έμπειρη κρίνε εσύ την ρευστότητα του μείγματος για τους λουκουμάδες μπορεί να θέλεις λίγο περισσότερο νερό..μην ξεχάσεις και το αλάτι, το χρειάζονται...
 
ATA
7. 08-05-2008 11:41
 
όπως είναι πάντως η συνταγή σου εάν προσθέσεις και 2 αβγά φτιάχνεις άνετα χθρός που είναι επίσης και αυτά πεντανόστιμα. 
οπτέ καλο υεν να φτιάχνεις ένα πιάτο λουκουμάδες ένα πύατος χθρός άντε για να μην τα βαριούνται
 
gogo
8. 08-05-2008 11:44
 
αχ sorry δεν ενοοώ εχθρός lolol  
εννοώ (Όπως) αλλα το πρόγραμμα που γράφω πάνω καμια φορα τρέλαινε και μου τα βγάζει αλλα και αλλα
 
gogo
9. 08-05-2008 11:47
 
δηλαδή Γωγώ εάν προσθέσω και 2 αυγά τι φτιάχνω ακριβώς ? για πες....
 
ATA
10. 08-05-2008 12:30
 
churros είναι γλυκάκι ισπανικό 
την οποια ζύμη την βάζουμε σε κορνέ σαντιγί και πιέζοντας πάνω από το τηγάνι πέφτει μέσα στο λάδι σαν δάκτυλο.τηγανίζουμε 1 λεπτό κάθε πλευρά πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ,,voila !!
 
gogo
11. 08-05-2008 12:43
 
α !! μα πολύ ωραία ιδέα Γωγώ...δεν το έχω ξανακούσει...σίγουρα όμως χρειάζονται 2 αυγά για την συγκεκριμένη ποσότητα ? μήπως είναι πολλά ?
 
ATA
12. 08-05-2008 13:02
 
να σου πω δεν το παίζω κορόνα γράμματα με τα ελληνικά αλευρα ,για αυτό βάλε αρχικά ένα αβγό ..το ζυμάρι δεν πλάθεται αλλα δεν είναι και σαν νερό , 
 
εγώ βάζο 1 κούπα νερό 1 κούπα αλεύρι και 2 αβγά έτσι είναι η δικη μου συνταγή
 
gogo
13. 08-05-2008 13:09
 
sorry Gogo για τις ερωτήσεις αλλά το αλεύρι αυτό που χρησιμοποιώ για τους λουκουμάδες είναι φαρίν απ δηλαδή έχει διογκωτικά στοιχεία μέσα δεν είναι απλό για όλες τις χρήσεις...με αυτό εννοείς αναλογία 1 κούπα νερό 1 κούπα αλεύρι και 2 αβγά ?
 
ATA
14. 08-05-2008 13:13
 
ναι αυτή είναι η δόση.και φυσικά το αλάτι όπως την συνταγή σου. 
και πάλι σου λέω εάν εσύ θες ένα αβγό κάντο έτσι
 
gogo
15. 08-05-2008 14:31
 
Δείχνουν πολύ ωραίοι !!! έως πάρα πολύ ωραίοι !!!! Εγω ακριβώς με την ίδια συνταγή, λίγο πιο νερουλό το μείγμα, όπως αναφέρεις Αρτεμούλα φτιάχνω εδω και πάρα πολλάααα χρόνια τηγανίτες και σερβίρω με μέλι ή ζάχαρη. (ζεστές είναι όνειρο !!!). θα δοκιμάσω λοιπον και σε λουκουμάδες, να μην σου πω και σήμερα ....
 
MB04


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/08/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός