Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκουμάδες Νο.02 πολύ εύκολοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από ata   
Τετάρτη, 07/05/08
Ευρετήριο άρθρου
Λουκουμάδες Νο.02 πολύ εύκολοι
Σελίδα 2
img_3998_400
Υλικά
  • Αλεύρι φαρίν απ (130 gr)
  • Νερό (140 gr)
  • Αλάτι - 1 πρέζα
Μέλι και κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλεύρι και νερό σε αναλογία 1:3/4 δηλαδή μία κούπα αλεύρι, 3/4 της κούπας νερό. Η ποσότητα του νερού μπορεί να είναι και λίγο λιγότερη ώστε να έχετε ένα μείγμα υδαρές αλλά όχι πολύ ρευστό (όπως για τους κλασσικούς λουκουμάδες). Προσθέστε και μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε ό,τι σχήμα θέλετε. Γαρνίρετε με μέλι και κανέλλα.
Η ίδια συνταγή αλλά με προσθήκη αλεύρι 1:1 1/3 δηλαδή μία κούπα αλεύρι και σχεδόν 1,5 κούπα νερό + αλάτι, ισχύει για τηγανίτες (το μείγμα θα είναι πολύ πιο ρευστό από εκείνο των λουκουμάδων) που θα πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλλα.
Είναι αρκετά νόστιμοι και πολύ πολύ γρήγοροι, ούτε απαιτείται μαγιά ούτε περιμένετε να φουσκώσουν, αρκεί να έχετε μόνο το αλεύρι.
Τους φτιάχνω τις τελευταίες 2 ημέρες αλλά δεν προλαβαίνω να τους ετοιμάσω και εξαφανίζονται γι' αυτό θα βάλω φωτογραφία αύριο.

Τους έφτιαξα εχθές και συμπληρωσα την ποσότητα των υλικών σε γραμμάρια. Η ποσότητα αυτή δίνει λουκουμάδες για 2 πιάτα φρούτου (όπως στην φωτό). Προτείνω να τους φτιάχνετε σχετικά μικρούς ώστε να ψήνονται καλά και στο εσωτερικό.
Επίσης για τους λουκουμάδες προτιμήστε φριτέζα ή βαθύ σκεύος ώστε να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν ενώ για τις τηγανίτες τηγάνι ώστε να γίνουν πλακέ.

Καλή επιτυχία...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 45968
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (29)
16. 08-05-2008 14:35
 
Το ξέρω Μαίρη κι εγώ το αναφέρω στην συνταγή ότι με πιο αραιή σύνθεση κάνουμε τις τηγανίτες με ζάχαρη και κανέλλα...α' επί της ευκαιρίας προετοιμάσου για τις κληματόβεργες (σου κάνω από τώρα κράτηση, με την πρώτη ευκαιρία μου τις δίνεις)..
 
ATA
17. 08-05-2008 14:37
 
χι χι χι!!! μολών λαβέ, έλα στο εξοχικό να τις πάρεις, δεν κάνουμε παράδοση κατ'οικον!!! φιλάκια πολλά!
 
MB04
18. 08-05-2008 14:38
 
:zzz :) :zzz 8)
 
MB04
19. 08-05-2008 14:48
 
Δεν φανταζόμουν πως θα γινόντουσαν τόσο ωραίοι και φουσκωτοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά!! 
Θα τους δοκιμάσω αμέσως να γλυκάνω και την λεχώνα. 
Πάντως εγω τους λουκουμάδες τους τρωω αλμυρους, μόλις βγαίνουν τους γεμίζω με λίγο τυράκι και μετα τρωω και καπάκι κανα δυο με μέλι να γλυκαθώ και αφου λιγωθώ ξανατρωω και καναν ακόμα με τυρι και παει λέγοντας
 
al1975
20. 08-05-2008 15:22
 
MB04 τι κατ' οίκον καλέ ? για να συναντηθούμε έλεγα...μην ακούσω αντιρρήσεις... 
Αl1975 για τον λόγο αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη με την συνταγή αυτή (συνταγή το λέμε τώρα με 2 υλικά ? χιχιχι) αλλά αλμυρούς δεν τους έχω ματαδοκιμάσει...μου βάζεις ιδέες....
 
ATA
21. 09-05-2008 10:19
 
τους έφτιαξα ATA μου ,βγήκανε θεϊκοί , 
έφτιαξα και την άλλη μιση δόση χθρός όπως σου είπα ..όταν λέω εγώ μιση δόση όχι αυτήν που εσύ έχεις έτι ??? υπολόγισε δόση για 2 άτομα ,axxaax 
να πούμε όμως όταν εάν το αλεύρι υεν το άσπρο το απλό για όλες τις χρήσης δεν υπάρχει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα .αυτό το είπα για τα αρχάρια μας τα παιδιά μου πιθανότατα να μην γνωρίζουν και την διαφορα
 
gogo
22. 09-05-2008 10:35
 
Γωγώ χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσαν...θα δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ και την δική σου εκδοχή με το αυγό...ναι είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο είδος αλευριού γιατί περιέχει διογκωτικά στοιχεία μέσα και όχι το ΓΟΧ...καλά κάνεις και το αναφέρεις...κι εγώ μεγαλύτερη δόση κάνω αλλά εδώ υπέδειξα την βασική...Φιλάκια πολλά..
 
ATA
23. 12-05-2008 11:34
 
ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΣΦΙΧΤΟΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΕΙΠΕΣ. ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ Ή ΗΘΕΛΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ? ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΛΕΣ... 
ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΒΑΛΩ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΛΕΤΕ?
 
irini
24. 12-05-2008 13:04
 
Ιrini κι εγώ που τους ξανάφτιαξα έβαλα λίγο παραπάνω νερό δεν ξέρω πως έγινε...όντως θέλει λίγο παραπάνω ίσως 10 γραμμάρια ακόμη...θα το διορθώσω όμως..για το γάλα δεν ξέρω μήπως όμως είναι λίγο πιο δύσπεπτοι ?
 
ATA
25. 12-05-2008 13:04
 
Ιrini κι εγώ που τους ξανάφτιαξα έβαλα λίγο παραπάνω νερό δεν ξέρω πως έγινε...όντως θέλει λίγο παραπάνω ίσως 10 γραμμάρια ακόμη...θα το διορθώσω όμως..για το γάλα δεν ξέρω μήπως όμως είναι λίγο πιο δύσπεπτοι ?
 
ATA
26. 26-12-2008 18:22
 
Καλησπερα  
Χρονια Πολλα σε ολους :eek  
Εκανα τη συνταγη ,μετρημενα αλευρι &νερο και βγηκαν πολυ σφιχτοι και αγριοι ,δεν ξερω τι εφταιξε :cry :cry
 
froso
27. 26-12-2008 22:41
 
froso, χρονια πολλα και σε εσενα...βαζε λιγο λιγο νερο και φαριν απ και ανακατευε καλα καλα με πηρουνι...η αληθεια ειναι οτι εγω τους κανω πια με το ματι χωρις ζυγισμα αλλα για την συνταγη τους ειχα ζυγισει...θελει καλο ανακατευμα παντως να μην μενουν σβωλοι..θα δοκιμασω να τους φτιαξω ξανα αυτες τις μερες και θα ξαναμετρησω απο περιεργεια...δοκιμασες σιγουρα φαριν απ ετσι ?
 
ata
28. 27-12-2008 10:08
 
froso τους εφτιαξα σημερα για πρωινο και ζυγισα παλι τις ποσοτητες. Θα μπορουσες να βαλεις επιπλεον 20 γραμ. νερο (αρχικα εγραφα 120γραμ το διορθωσα σε 140).Και οπως ηταν ομως γινοταν απλα με την προσθηκη κι αλλου νερου γινονται πιο αφρατοι. Μην βαλεις ομως ολη την ποσοτητα του αλευριου και μετα ολο το νερο απο πανω..ανακατευε σιγα σιγα...Ελπιζω να σε βοηθησα...Η διαφοροποιηση στο ζυγισμα πιστευω οτι οφειλεται στο αλευρι και οχι στο νερο δηλαδη αναλογα πως θα γεμισεις την κουπα σου (με κουταλιες η απευθειας απο την σακουλα) μπορει τα γραμ. του αλευριου να κυμαινονται πανω κατω 10-15 γραν, Το τελικο μειγμα θα πρεπει να ειναι ρευστο δηλ. να ρεει απο το κουταλι οταν το ριχνεις...
 
ata
29. 28-08-2014 20:50
 
Αυτούς τους λουκουμάδες τους φτιάχνω εδώ και καιρό τώρα.Η αλήθεια είναι ότι όταν πάνω στην συνταγή δεν πολυσυγκινήθηκα,αλλά μια μέρα μου ζητούσαν τα παιδιά επίμονα κάτι.Όλο το απόγευμα άκουγα μαμά κάτι και ξανά μαμά κάτι και στο σπίτι δεν υπήρχε τίποτε γλυκό εκτός από ζάχαρη και μέλι.Θυμήθηκα την και έτσι τους έφτιαξα και όταν τους σέρβιρα και με ρώτησαν τι είναι αυτό, τους είπα ότι είναι το μαμακάτι και από τότε μου το ζητάνε έτσι, μαμά θα μας κάνει μαμακάτι; 
Μετά από πάρα πολλές εκτελέσεις της συνταγής καταλήγω στο εξής:εγώ βάζω αρκετό νερό, να γίνει το μείγμα υδαρές,περίπου 1 κούπα αλεύρι και μια κούπα νερό και έτσι πετυχαίνω κάτι μεταξύ τηγανίτας και λουκουμά, με μεγάλες τρύπες στην έτσι ώστε να απορροφά πολύ μέλι και τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ροδίσουν πολύ καλά. 
Σερβίρω εναλλακτικά με λιωμένη σοκολάτα που είναι και το μεγάλο σουξέ στα παιδιά, με μέλι, κανέλα και καρύδια ή σουσάμι, με μαρμελάδες αραιωμένες αν δεν έχουμε τα παραπάνω, με κανελοζάχαρη και φυσικά με παγωτό. 
Είναι το πιο ωραίο γλυκό, πανεύκολο, οικονομικό ,είναι λύση από το τίποτα και αρέσει στην συντριπτική πλειοψηφία. 
Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την κυρία που το μοιράστηκε, να ξέρετε ότι την συνταγή σας την έχω μοιράσει παντού.
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/08/10 )