ΥΛΙΚΑ - 400 γρ αλεύρι σκληρό
- 200 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- (ή 150 γρ. ολικής αλέσεως 150 γρ μαλακό και 300 σκληρό)
- 25 γρ μαγιά νωπή
- 400 ml νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές λάδι
- 3 κουταλιές σπόρια για ψωμί (ηλιόσπορο κολοκυθόσπορο λιναρόσπορο)
- 3 κουταλάκια σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Τοποθετούμε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη η στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά το νερό το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.Προσθέτουμε τα σπόρια και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Σε μια μακρόστενη φόρμα αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε το μισό σουσάμι.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
- Σκεπάζουμε με ζελατίνη και τοποθετούμε το φούρνο στους 50 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ψήνουμε το ψωμί στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζεται αλεύρι καλής ποιότητας όχι από supermarket αλλά από μύλο. Δύσκολα πράγματα για όσους μένουν στην Αθήνα. Όποτε βρεθείτε σε επαρχιακές πόλεις φροντίστε να αγοράσετε αλλά όχι μεγάλες ποσότητες γιατί με τη ζέστη των διαμερισμάτων αφυδατώνεται η πιάνει μαμούνια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 25045 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |