Υλικά: - 30 αυγά χωριάτικα
- 1½ κιλό γάλα (κατσικίσιο αν βρείτε)
- 5 κιλά αλεύρι σκληρό & 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλάκια αλάτι
Εκτέλεση - Σε μια μεγάλη λεκάνη η σε κάδο μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα , χλιαρό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και το σιμιγδάλι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Θα έχουμε μια ζύμη σφιχτή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια κι ανοίγουμε φύλλο όπως για πίτα λίγο χοντρό περίπου 2 χιλιοστά.
- Απλώνουμε τα φύλλα σε τραπεζομάντιλο πάνω σε ένα κρεβάτι μέχρι να στεγνώσουν λίγο.
- Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακρόστενες και στη συνέχεια κομματάκια ανάλογα με την προτίμηση μας.
- Απλώνουμε τα κομματάκια πάνω στο τραπεζομάντιλο σε ένα κρεβάτι ή τραπέζι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 3 – 4 ημέρες ανακατεύοντας προσεκτικά κάθε μέρα.
- Αποθηκεύουμε τις χυλοπίτες σε υφασμάτινο σακουλάκι η σε γυάλινα βάζα.
Αν σας φαίνεται δύσκολη η διαδικασία του ανοίγματος φύλλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή παρασκευής ζυμαρικών με την οποία θα φτιάξετε κατευθείαν λωρίδες και θα τις κόψετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 17688 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |