ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό γαύρο
- αλάτι χοντρό
- καρότο, πράσινη πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό.
- Λάδι
- Ξίδι
| |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Πλένουμε καλά το γαύρο και αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια
- Μέσα σε ένα ταψί στρώνουμε μια εφημερίδα και απλώνουμε αλάτι χοντρό, από πάνω το γαύρο και πάλι αλάτι χοντρό, και πάλι εφημερίδα.
- Τοποθετούμε ένα βάρος πάνω από την εφημερίδα(π. χ. μια λεκάνη με νερό) κι αφήνουμε για 12 ώρες.
- Ξεπλένουμε το γαύρο κι αφαιρούμε το ενδιάμεσο κόκαλο και κρατάμε μόνο τα φιλέτα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε λεκάνη με ξίδι για 2 ώρες και ξεπλένουμε.(προσοχή αν το ξίδι είναι σπιτικό και δυνατό μην το αφήσετε περισσότερο από 2 ώρες).
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τοποθετούμε το γαύρο με εναλλάξ λαχανικά σε γυάλινοβάζο προσθέτοντας στο τέλος λάδι ώστε να είναι σκεπασμένος μέχρι πάνω.
Διατηρείται στο ψυγείο κι είναι ένας καταπληκτικός μεζές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 9229 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |