Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαύρος Ξυδάτος Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 16/05/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαύρο
  • αλάτι χοντρό
  • καρότο, πράσινη πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό.
  • Λάδι
  • Ξίδι
img_5776_400

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το γαύρο και αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια
  • Μέσα σε ένα ταψί στρώνουμε μια εφημερίδα και απλώνουμε αλάτι χοντρό, από πάνω το γαύρο και πάλι αλάτι χοντρό, και πάλι εφημερίδα.
  • Τοποθετούμε ένα βάρος πάνω από την εφημερίδα(π. χ. μια λεκάνη με νερό) κι αφήνουμε για 12 ώρες.
  • Ξεπλένουμε το γαύρο κι αφαιρούμε το ενδιάμεσο κόκαλο και κρατάμε μόνο τα φιλέτα.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα σε λεκάνη με ξίδι για 2 ώρες και ξεπλένουμε.(προσοχή αν το ξίδι είναι σπιτικό και δυνατό μην το αφήσετε περισσότερο από 2 ώρες).
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τοποθετούμε το γαύρο με εναλλάξ λαχανικά σε γυάλινοβάζο προσθέτοντας στο τέλος λάδι ώστε να είναι σκεπασμένος μέχρι πάνω.

Διατηρείται στο ψυγείο κι είναι ένας καταπληκτικός μεζές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 9229
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 16-05-2008 23:41
 
Πεντανόστιμο ορεκτικό, που σίγουρα συνοδεύει επάξια και χειμωνιάτικα αλλά και καλοκαιρινά πιάτα!! Ευχαριστούμε :zzz :zzz
 
Maraki
2. 21-05-2008 20:59
 
Δεν πρόλαβω να το φτιάξω και το μισό εξαφανίστηκε. Όσοι το δοκίμασαν έγλυψαν τα δάχτυλά τους. Καλά για το πιάτο δεν το συζητώ, σταγόνα από λάδι δεν έμεινε.
 
thavage
3. 21-05-2008 22:34
 
Εγώ δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω το πήρε η κόρη μου μαζί της στο Λονδίνο. Περιμένω το Σάββατο να αγοράσω ξανά για την επόμενη δόση. :zzz
 
xanthibax
4. 10-08-2011 09:49
 
να ρωτησω...η πιπερια μπορει να ειναι καυτερη;
 
zitsa
5. 10-08-2011 10:26
 
Η πιπεριά μπορεί να είναι καυτερή αν αρέσουν τα καυτερά αλλά προτείνω να βάλεις λίγη καυτερή και λίγη από την άλλη.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/04/10 )