Την άνοιξη όταν βγαίνουν τα φρέσκα ξερά κρεμμύδια στη λαϊκή υπάρχουν κρεμμύδια με σχήμα ωοειδές τα βατικιώτικα όπως έχω ακούσει να τα λένε. Είναι μια ωραία ιδέα για κρεμμυδοντολμάδες. Έχω διαβάσει ότι τα λένε και σογάνια στη Μυτιλήνη. Σας γράφω μια συνταγή όπως τη μαγειρεύω εγώ. ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό κρεμμύδια
- 250 γρ κιμά
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές μαϊντανό
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- 2 αυγά 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε μέχρι τη μέση.
- Σε νερό που βράζει ζεματάμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ανοίγουμε ταφύλλα των κρεμμυδιών για να τα έχουμε έτοιμα να τυλίξουμε τους ντολμάδες μας.
- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση με το μισό λάδι.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση τυλίγουμε και τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και νερό ώστε να τα σκεπάζει.
- Βράζουμε για μισή περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο φτιάχνουμε αυγολέμονο και το περιχύνουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12947 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |