Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρεμμυδοντολμάδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 16/05/08

p1000035_400

Την άνοιξη όταν βγαίνουν τα φρέσκα ξερά κρεμμύδια στη λαϊκή υπάρχουν κρεμμύδια με σχήμα ωοειδές τα βατικιώτικα όπως έχω ακούσει να τα λένε. Είναι μια ωραία ιδέα για κρεμμυδοντολμάδες.

Έχω διαβάσει ότι τα λένε και σογάνια στη Μυτιλήνη.

Σας γράφω μια συνταγή όπως τη μαγειρεύω εγώ.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 250 γρ κιμά
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές μαϊντανό
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 2 αυγά 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε μέχρι τη μέση.
  • Σε νερό που βράζει ζεματάμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ανοίγουμε ταφύλλα των κρεμμυδιών για να τα έχουμε έτοιμα να τυλίξουμε τους ντολμάδες μας.
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση με το μισό λάδι.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση τυλίγουμε και τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και νερό ώστε να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε για μισή περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο φτιάχνουμε αυγολέμονο και το περιχύνουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11429
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-11-2009 13:35
 
Ήθελα πάντα να τους φτιάξω αλλά δεν ήξερα τη διαδικασία διαχωρισμού των κρεμμυδόφυλλων. Ευχαριστώ Ξανθή!
 
linmak88
2. 24-11-2009 17:46
 
Λίνα είναι εύκολο να γίνει ο διαχωρισμός το θέμα είναι να βρεις κρεμμύδια κατάλληλα για αυτή τη διαδικασία,εγώ δύσκολα βρίσκω στην Αθήνα για δες εσύ εκεί τι γίνεται;; 
Κι εγώ σε ευχαριστώ
 
xanthibax
3. 13-03-2010 21:43
 
Σουράλια τα λέμε στην Μυτιλήνη και πρόκειται για αγαπημένο φαγητό.εμείς βάζουμε νεροκρέμμυδα που είναι μακρόστενα και εξυπηρετούν στο τύλιγμα.και προσθέτουμε και ντομάτα φρέσκια τριμμένη στην γέμιση.
 
marieli288
4. 13-03-2010 22:49
 
Αυτή την ονομασία δεν την έχω βρει πουθενά και σε ευχαριστώ για την επισήμανση.Στην Αθήνα, που εγώ κατοικώ, νεροκρέμμυδα δεν ξέρω να υπάρχουν αν ξέρεις κάτι ευχαρίστως θα δεχόμουν την πληροφορία. 
Τα έχω μαγειρέψει και με ντομάτα αλλά και χωρίς αυγολέμονο.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/06/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός