Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρυδάκι γλυκο του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από b3d30621@opayq.com   
Σάββατο, 17/05/08

Αυτή την εποχή αρχίζουν να φαίνονται στις καρυδιές οι πρώτοι καρποί τα μικρά καρυδάκια.

Ιδανικά για γλυκό του κουταλιού.

Προσοχή μόνο μικρά μικρά και τρυφερά είναι κατάλληλα για γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καρυδάκια μικρά και τρυφερά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • λεμόνι
  • γαρύφαλλα
  • ασβέστη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καρυδάκια (προσοχή μόνο με γάντια γιατί θα μαυρίσουν τα χέρια σας) και τα τρυπάμε με μια χοντρή βελόνα .Αν δεν τρυπιέται εύκολα δεν είναι κατάλληλο για γλυκό γιατί θα είναι σκληρό.
  • Τοποθετούμε τα καρυδάκια σε ένα κουβά με νερό για 3 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα.
  • Φτιάχνουμε ένα αραιό διάλυμα ασβέστη νερό (ασβεστόνερο) και τοποθετούμε σε αυτό τα καρυδάκια κι αφήνουμε 2 ώρες.
  • Ξεπλένουμε καλά από το ασβεστόνερο κα βράζουμε τα καρυδάκια 5 διαδοχικές φορές από πέντε λεπτά για να ξεπικρίσουν.
  • Αφήνουμε τα καρυδάκια πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγκίσουν 2- 3 ώρες.
  • Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο στο καθένα καρυδάκι ( αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του γαρύφαλλου βάλτε σε μια γάζα λίγα γαρύφαλλα τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με το γλυκό και στο τέλος πετάξτε τα).
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρυδάκια .
  • Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
  • Εγώ αφήνω το γλυκό για 24 ώρες στην κατσαρόλα και αν δεν έχει δέσει καλά το ξαναβράζω την επόμενη.

Μια φίλη μου προσθέτει στο τέλος 2 κουταλιές μέλι.

Τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 17195
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-05-2008 03:49
 
Είναι απο τα νοστιμότερα γλύκα κουταλιού που υπάρχουν. 
Σ' ευχαριστούμε xanthibax
 
kate
2. 18-05-2008 09:29
 
αχ !! ένα γλυκό τρομερό ,η νοστιμιά του δεν περιγράφεται,αν και δεν τρώω τα γλυκα κουταλιού αυτό το τρώω από το βάζο. 
 
να σε καλά xanthibax
 
gogo
3. 18-05-2008 21:24
 
Μπράβο xanthibax μας θύμισες μια απο τις ωραιότερες ελληνικές γεύσεις με το γλυκό σου!! Επειδή θα το φτιάξω οπωσδήποτε μπορείς να αναφέρεις ακριβώς τη δοσολογία του ασβεστόνερου? :roll :roll
 
YANNA
4. 18-05-2008 21:43
 
Ευχαριστούμε Xanthibax. Εγώ για να πω την αλήθεια μου δε το \'χω δοκιμάσει ποτέ (πολύ θα θελα βεβαια) αλλά εκτός αυτού έχω κι απορίες. Το ασβεστόνερο τι είναι ? Που το βρίσκουμε? Ή είναι καποιο μίγμα που αραιώνεται με νερό. Το βλεπω σε πολλές συνταγές για γλυκά του κουταλιού αλλά δε γνωρίζω.
 
rena
5. 18-05-2008 23:35
 
Το ασβεστόνερο το φτιάχνουμε με σβησμένο ασβέστη τον οποίο θα βρήτε σε μάντρα οικοδομικών υλικών η σε κάποια οικοδομή. 
Η αναλογία είναι 1 κιλό νερό και τρεις κουταλιές σβησμένο ασβέστη.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/12/13 )