Υλικά - 2 λίτρα γάλα
- 8 κουταλιές σούπας ρύζι
- 6 κουταλιές σούπας νισιστέ
- ½ κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση - Βράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει
- Λειώνουμε το νισιστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό
- Κοπανάμε τη μαστίχα στο γουδί με λίγη ζάχαρη και την κρατάμε στην άκρη
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και το νισιστέ στο γάλα
- Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει αρκετά αλλά χωρίς να κολλήσει.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ή 8 μικρά ατομικά πήλινα δοχεία και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί.
- Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η κρούστα του.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 20896 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |