Υλικά - 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ή 1 σκαφάκι φιλέτο μπουτάκι
- 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 έως 6-7 κ.σ. τεριγιάκι σως ανάλογα με το κοτόπουλο
- ελαιόλαδο (από καθόλου έως όσο επιθυμείτε)
- 1 κουτί ολόκληρα μανιτάρια ή μερικά φρέσκα (προαιρετικά)
- χυμό 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ξερό βασιλικό
Εκτέλεση - Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο χωρίς να έχουν πολλά ζουμιά και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι τεφαλ χωρίς λάδι μέχρι να μισοψηθούν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία ή μέχρι να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
- Σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε χρωματίσει με κουρκουμά ή κρόκο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 13708 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |