Τη συνταγή αυτή είχα δει πριν αρκετά χρόνια σε πρωινή εκπομπή. Την παρουσίασε η Τασία από το Φισκάρδο. Τη φτιάχνω σε γιορτινά τραπέζια, και κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς έχουμε σαν παράδοση να τρώμε χοιρινό. Πολύ νόστιμο φαγητό, ιδανικό για μπουφέ αφού σερβίρεται και κρύο, και αρκετά εύκολο. Στις φωτογραφίες έχουμε και φιλική συμμετοχή του μπαμπά, που με βοήθησε στο ράψιμο!!! Υλικά:
- Κρέας χοιρινό μπούτι (χωρίς το κόκαλο)κομμένο στη μέση σαν σάντουιτς
- Μουστάρδα (μισή ποσότητα απλή και μισή πικάντικη)
- Σκόρδο ψιλοκομμένο (όσο αντέχετε και σας αρέσει-για 3 κιλά βάζω 4 μεγάλες σκελίδες)
- Αλάτι-πιπέρι
- Κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια
| |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι (με προσοχή γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι), πιπέρι μπόλικο. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, και αλείφουμε με το μίγμα το εσωτερικό του κρέατος. Απλώνουμε στο εσωτερικό και το κεφαλοτύρι. Δένουμε το κρέας με σπάγγο, ή το ράβουμε καλά για να μη δραπετεύσει η γέμιση, αλείφουμε και το εξωτερικό του κρέατος με την υπόλοιπη μουστάρδα και το τοποθετούμε σε ταψί ή σε γάστρα με αρκετό νερό, που συνεχώς ανανεώνουμε κατά το ψήσιμο.
| | Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για ώρες, ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το κρέας (π.χ. για 5 κιλά 5 ώρες). Λίγο πριν το σβήσουμε, ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει καλά. Σερβίρεται χλιαρό ή και κρύο, κομμένο σε φέτες, με κόκκινο κρασάκι. Καλή όρεξη! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 30445 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |