Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αγκιναρούλες τουρσί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 24/05/08

Όταν αρχισα να βλέπω το site με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα η συνταγή της Κλειώς  αγκιναρούλες γλυκό του κουταλιού. Περίμενα λοιπόν πως και πώς να μου φέρουν μικρές αγκιναρούλες να το φτιάξω . Σήμερα ήρθε η μέρα του κι επειδή περίσσεψαν αρκετές τις έφτιαξα τουρσί κάτι που είχα Ξαναφτιάξει με κανονικές αγκινάρες. Νομίζω όμως ότι με τις μικρούλες θα είναι ακόμη καλύτερο.

ΥΛΙΚΑ
  • αγκιναρουλες
  • ξυδι λεμονι
  • ξυσμα λεμονιου
  • λαδι
img_5777_400_01
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκιναρούλες και τις τοποθετούμε μέσα σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν .

Τοποθετούμε τις αγκιναρούλες σε κατσαρόλα με νερό ξύδι και λεμόνι (οι αναλογίες δικές σας ανάλογα με τι σας αρέσει πιο πολύ το ξύδι η το λεμόνι) και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν κι όχι να βράσουν .

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μια πετσέτα να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους. ( περίπου 12 ώρες ).

Τοποθετούμε τις αγγιναρούλες μέσα σε γυάλινο βάζο προσθέτοντας ενδιάμεσα το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το λάδι μέχρι να σκεπάζει όλες τις αγκιναρούλες.

Διατηρείτε στο ψυγείο.

Η συνταγή που είχα διαβάσει έλεγε ηλιέλαιο και την πρώτη φορά που τις έφτιαξα έβαλα ηλιέλαιο σήμερα όμως μετά από όλα αυτά δεν ξέρω κι εγώ τι να βάλω. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8655
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 26-05-2008 23:42
 
Ωραία ιδέα Ξανθή. Εγώ μέχρι τώρα τις μισοέβραζα και τις έβαζα στην κατάψυξη. Τώρα θα τις δοκιμάσω κι έτσι.
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )