Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μισοπαγωμένο γλυκό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 25/05/08
Υλικά:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
  • 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 400 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή 1 κούπα ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι γάλα)
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνα
  • Μαρμελάδα φράουλα (περίπου 1 κούπα)
Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουλιάζει, και το βούτυρο σε ένα μπρίκι και στη φωτιά να λιώνει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, και απλώνουμε το μείγμα χωρίς να το πατικώσουμε σε μια λαμαρίνα. Το βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, το βγάζουμε και τ΄αφήνουμε να κρυώνει. Βάζουμε το απλό γάλα να κάψει σχεδόν και διαλύουμε σ'αυτό τη μουλιασμένη ζελατίνα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Χτυπάμε το τυρί να αφρατύνει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει πυκνή σαντιγύ - όχι αφρός, σαν γιαούρτι που στέκεται μύτη στο σύρμα όταν σηκώνεις το μίξερ. Ανακατεύουμε στο μείγμα του τυριού το γάλα με τη ζελατίνα και αφού ενσωματωθεί ανακατεύουμε και τη χτυπημένη κρέμα.
Βάζουμε σε κάθε μπωλάκι ή ποτήρι 1-2 κουτ. από το φρυγανισμένο μπισκότο, από πάνω γεμίζουμε με κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά καλά - π.χ. από το πρωί για να καταναλωθεί το βράδυ. Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα από πάνω.

Παραλλαγές:

  • Αρωματίζουμε την κρέμα με μαστίχα, και σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό από πάνω.
  • Αρωματίζουμε το μπισκότο με κανέλλα και λίγο κονιάκ, και σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.
  • Για χαμηλά λιπαρά, αντικαθιστούμε το πλήρες τυρί με light, και την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 21108
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 25-05-2008 22:39
 
Γιαμ!!! Αρχοντια απαιχτη Εγω αυτο θα το κανω τουρτα, τι λες θα γινει? :)
 
melenia
2. 26-05-2008 11:20
 
Αρχοντία πολύ ωραίο γλυκάκι. Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί. Εχει παρόμοια υλικά με το Τσιζκέικ με μαρμελάδα πετροκέρασο που φτιάχνω. Το έχω δώσει κι εδώ. Μπράβο Αρχοντία!!!
 
zoi
3. 26-05-2008 15:10
 
Γεια σας παιδιά! 
Πράγματι, παραλλαγή του τσιζκεικ είναι. 
Γίνεται τούρτα σε φόρμα που βγαίνει το στεφάνι. 
Με βόλεψε να το κάνω σε μικρές μερίδες στα ποτηράκια του κρασιού, για την μικρή. Είναι ακριβώς η ποσότητα που πρέπει, και μπορεί να το πιάνει με το χεράκι της και να τρώει χωρίς να πασαλείβεται, ενώ με το πιατάκι το κομμάτι της ξεφεύγει και λίγο στο πάτωμα.
 
arhontia
4. 02-08-2009 22:42
 
Συνεχίζεις να ζωγραφίζεις Αρχοντία! Φοβερό το γλυκάκι σου! Και η φωτογραφία..... Πώς να μαζέψω τα σάλια μου η γυναίκα, βραδιάτικο??? :zzz  
Εύγε!
 
rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/05/08 )