Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καραμελα γαλακτος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Δευτέρα, 26/05/08

Παιλαιοτερα ειχαμε κανει μια μεγαλη συζητηση στο φορουμ για την καραμελα γαλακτος. Σημερα μου τη θυμισε η sgr ειναι μια συνταγη για καραμελα γαλακτος αντι να βραζουμε με τις ωρες ζαχαρουχα δεν ειναι δικη μου αλλα του Στελιου Παρλιαρου

Υλικα
  • 180 γραμ ζαχαρη
  • 300 γραμ κρεμα γαλακτος 35 τοις εκατο λιπαρα
  • 120 γραμ γλυκοζη
  • 75 γραμ βουτυρο αλμυρο
  • 2 βανιλιες

Εκτέλεση

  • Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος με τη γλυκοζη και τις βανιλιες και την κραταμε χλιαρη σε μια κατα προτιμηση αντικολιτηκη κατσαρολα
  • Ριχνουμε τη ζαχαρη και τη βαζουμε στη φωτια μεχρι να γινει μια σκουροχρωμη καραμελα.
  • Αδειαζουμε το μειγμα της κρεμας στην καραμελα και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα
  • Το κατεβαζουμε το αφηνουμε να γινει χλιαρο, οχι να κρυωσει και ριχνουμε το βουτυρο
  • Ανακατευουμε καλα να ενωθουν τα υλικα και φυλαμε την καμελα σε αποστειρωμενα βαζα
  • Διατηρειται για 3 μηνες

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-05-2008 10:05
 
Πολυ καλή λύση γιατί με το ζαχαρούχο είναι κ χρονοβόρα διαδικασία αλλά έχω ακούσει ότι δε πρέπει να το βράζεις με το κουτάκι του πρεπει να το βάζεις σε βάζο γυάλινο κ τετοια οπότε πολύ κόπος και αναμονή αρκετή.
 
sweety
2. 31-07-2010 20:02
 
Δοκίμασα τη συνταγή, αλλά βγήκε πολύ σκληρή. Δύο ερωτήσεις: 
1. Ξέρει κάποιος το γιατί? δηλαδή το τι έκανα λάθος? 
2. Πως μπορώ να το "σώσω"?
 
antonisgreece

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/05/08 )