Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ ανανά με παπάγια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Πέμπτη, 29/05/08
Την συνταγή αυτή την φτιάχνει χρόνια η μαμά μου. Δεν προλαβαίνει να μείνει ψίχουλο... Ομολογώ ότι είχα καιρό να το φάω αυτό το γλυκό και προχτές ξεφυλλίζοντας το ντοσχιέ της, όπου καταγράφει τις συνταγές, την θυμήθηκα και την έφτιαξα. Είναι μούρλια! :)
Yλικά
  • 1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κούπας ξανθή ζάχαρη
  • 4 μικρές ρόδες ανανά
  • 5-6 λεπτές φέτες από παπάγια ή ώριμο μάνγκο ή ροδάκινα κομπόστα
  • Μερικά κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο χωρίς το κοτσάνι
  • 1/3 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα φιλέ
Για το κέικ
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα και κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Αλείψτε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. με το βούτυρο, πασπαλίστε τη με τη ζάχαρη και βάλτε την 5' σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών. Βγάλτε την και τοποθετήστε σε όμορφο σχέδιο στον πάτο της φόρμας τις ρόδες ανανά, τις φέτες παπάγια και τα κερασάκια. Πασπαλίστε εδώ κι εκεί με τα αμύγδαλα φιλέ. Ετοιμάστε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπήστε για 4' στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από τα φρούτα, ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέστε και ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φρούτα, αφού πρώτα τα στραγγίσετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το μίγμα θα είναι αρκετά πηχτό. Βάλτε το κουταλιά κουταλιά μέσα στο ταψί, επάνω από τις ρόδες ανανά και τις φέτες παπάγια, προσέχοντας όμως να μη λερωθούν τα τοιχώματα της φόρμας. Λειάνετε την επιφάνειά του με μια λαδωμένη μεταλλική σπάτουλα. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα, μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, συνοδεύοντάς το, αν θέλετε, με custard sauce. Επίσης, φτιάξτε το ίδιο κέικ με φρέσκα μήλα. Πριν βάλετε τα μήλα, πασπαλίστε στον πάτο του ταψιού, επάνω από τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6776
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/05/08 )