Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Γουρουνόπουλο ψητό, με οινόμελι και κορίανδρο
Γουρουνόπουλο ψητό, με οινόμελι και κορίανδρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
1 ½ κιλα γουρουνοπουλο γαλακτος κομμενο σε μικρες μακροστενες Μεριδες
Μαριναδα: 250 ml κρασι (αυτο που θα σερβιριστει με το πιατο)
1 φλυτζανι καφε ξυδι
4 κουταλιες μελι
1 κουταλια πολυ γεματη κολιαντρο τριμμενο
3 κουταλιες πολυ γεματες κολιαντρο σε κοκκους
1 φλυτζανι καφε λαδι ελιας καλο
Αλατι, πιπερι


Εκτέλεση:
Κόβετε το γουρουνόπουλο γάλακτος σε μικρές μερίδες
Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στη μαρινάδα για 12 ώρες.
Βάζετε σ’ ένα πήλινο ταβά 1 κρεμμύδι κόκκινο και 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένα εντελώς και αλατοπιπερωμένα καλά.
Αραδιάζετε από πάνω τα κομμάτια του κρέατος και τα ψήνετε στο φούρνο.
Όταν ψηθούν λίγο μόνα τους, τα περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τα ξαναφουρνίζετε γρήγορα μέχρι να ψηθούν
Τα περιχύνετε 2-3 φορές με τη μαρινάδα μέχρι να την προσθέσετε όλη.
Ως το τέλος τα γυρίζετε να ξεροψηθούν απ΄ όλες τις μεριές.
Φροντίστε να μείνει σάλτσα μέσα στον ταβά, αλλά όχι να κολυμπάει το κρέας.

Κολοκύθα τηγανητή:
Κόβετε την κολοκύθα κομμάτια, περίπου 3x4 εκατοστά και τα αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε καλά το αλεύρι με κόλιαντρο και αλάτι (4 κουταλιές αλεύρι, 1 κουταλιά κόλιαντρο, ½ κουταλιά κοφτή αλάτι).
Αλευρώνετε τα κομμάτια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Τα ακουμπάτε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )