Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλακτομπούρεκο Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Πέμπτη, 29/05/08
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό γάλα
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 κ. σούπας βούτυρο Κερκύρας
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου
  • Βούτυρο για τα φύλλα

για το σιρόπι:

  • 3 ποτήριa νερό
  • 2 ποτήριa ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι να πάρει βράση και να πήξει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε το βούτυρο Κερκύρας ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ,στρώνουμε τα μισά φύλλα σταυρωτά, αλείφοντας με πινελάκι κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, τα βουτυρώνουμε, στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καθένα από αυτά, κόβουμε με μυτερό μαχαίρι τα φύλλα που εξέχουν γύρω από το ταψί και χαράζουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο την ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε το γλυκό στους 180ο για 30

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού, την κανέλα, και την βανίλια. Το σιρόπι, όταν στέκεται στο κουτάλι μας, είναι έτοιμο. Σιροπιάζουμε το γλυκό. Θα πρέπει να έχουμε ζεστό γλυκό και ζεστό σιρόπι, για να απορροφηθεί πιο καλά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11981
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/02/10 )