Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα βερίκοκκο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 30/05/08
Υλικά
  • Ώριμα αλλά γερά βερίκοκκα
  • Ζάχαρη
  • Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι (μην τα πετάτε αν θέλετε να φτιάξετε λικέρ βερίκοκου)
  • Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βερίκοκα με μισό ποτήρι νερό.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο μετράμε πόσα ποτήρια είναι .Προσθέτουμε τη ζάχαρη όσα ποτήρια είναι το μείγμα μείον ένα.
  • Βράζουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας στην αρχή ,και αφήνουμε να μείνει 24 ώρες. Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. (Προσοχή ανακατέψτε καλά μη σας κολλήσει)Λίγο πρίν τη βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού (1 λεμόνι για κάθε 2 κιλά φρούτων)
  • Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε αμέσως. Έτσι η μαρμελάδα θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Αν θέλετε να γίνει η μαρμελάδα σας τελείως λεία περάστε την από το μήλο των λαχανικών πριν προσθέσετε τη ζάχαρη.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα ροδάκινο. Προσθέστε αν σας αρέσει το χυμό από ένα πορτοκάλι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13144
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 30-05-2008 23:14
 
Γεια σου βρε xanthibax και μου έφερα κάτι βερύκοκα που περιμένουν να γίνουν μαρμελάδα.
 
sgr
2. 30-05-2008 23:21
 
Καλή επιτυχία λοιπόν εγώ έφτιαξα ήδη την πρώτη δόση αύριο σκέφτομαι να φτιάξω κεράσι.
 
xanthibax
3. 19-06-2008 10:58
 
Ξανθή τα κόβεις κομματάκια τα βερύκοκα, ή όχι?
 
Ranja
4. 19-06-2008 11:12
 
Καλημέρα Ράνια, όχι δεν τα κόβω γιατί μου αρέσει οι μαρμελάδες να έχουν κομμάτια του φρούτου.  
Κατά τη διάρκεια του βρασμού τα πιέζω λίγο με μια ξύλινη κουτάλα στα τοιχώματα της κατσαρόλας κι αυτό αρκεί.
 
xanthibax
5. 21-06-2008 19:11
 
Την έφτιαξα τελικά τη μαρμελάδα, ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνεις! Πρόσθεσα μόνο μία κουταλιά της σούπας κονιάκ πριν κλείσω το βάζο. Βγήκε τέλεια, είμαι πολύ περήφανη!!! :grin  
Τώρα ετοιμάζομαι να κάνω τάρτα με κρέμα, σαντιγύ και μαρμελάδα βερύκοκο! :zzz :zzz
 
Ranja
6. 21-06-2008 19:37
 
Μπράβο Ράνια κι εις ανώτερα :zzz :zzz :zzz πολύ χαίρομαι
 
xanthibax
7. 12-07-2008 18:39
 
Η μαρμελάδα σου είναι καταπληκτηκή :grin :roll
 
froso
8. 20-07-2008 19:53
 
Έφτιαξα βερύκοκο και τώρα μόλις τελείωσα μαρμελάδα ροδάκινο. 
Άψογες βγήκαν.  
Ξανθή μπράβο σου.
 
sgr
9. 30-05-2009 22:30
 
Μόλις τελείωσα Ξανθή, το πρώτο και το δεύτερο στάδιο. Έφτιαξα λίγη για δοκιμή. Τα βερίκοκά μου όμως ήταν λίγο άγουρα και είναι αρκετά ξινούλα. Αύριο, που θα την τελειώσω, να το ρίξω το λεμόνι ή να το αφήσω; :?
 
despoinaki
10. 30-05-2009 23:41
 
Δέσποινα τι σύμπτωση σήμερα κάνω κι εγώ την πρώτη μαρμελάδα βερίκοκο!! 
Λοιπόν το λεμόνι θα το βάλεις έχει σχέση με την συντήρηση της μαρμελάδας. 
Αν ήταν ξινά τα βερίκοκα σου και τη θέλεις γλυκιά τη μαρμελάδα έπρεπε να βάλεις ζάχαρη όση και το φρούτο. 
Δοκίμασε αύριο κι αν νομίζεις ότι τη θέλεις πιο γλυκιά βάλε λίγο ακόμη 
Καλή επιτυχία!!
 
xanthibax
11. 31-05-2009 01:06
 
Αυτό θα κάνω μάλλον. Θα προσθέσω λίγη ζάχαρη. Παρατήρησα και κάτι που μου έκανε εντύπωση. Όταν την κατέβασα από τη φωτιά, είχε μέσα αρκετά κομμάτια. Τώρα που την ξανάδα, δεν είχε σχεδόν καθόλου. Είχε γίνει εξαιρετική. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )