Υλικά - Ώριμα αλλά γερά βερίκοκκα
- Ζάχαρη
- Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση - Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι (μην τα πετάτε αν θέλετε να φτιάξετε λικέρ βερίκοκου)
- Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βερίκοκα με μισό ποτήρι νερό.
- Βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο μετράμε πόσα ποτήρια είναι .Προσθέτουμε τη ζάχαρη όσα ποτήρια είναι το μείγμα μείον ένα.
- Βράζουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας στην αρχή ,και αφήνουμε να μείνει 24 ώρες. Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. (Προσοχή ανακατέψτε καλά μη σας κολλήσει)Λίγο πρίν τη βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού (1 λεμόνι για κάθε 2 κιλά φρούτων)
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε αμέσως. Έτσι η μαρμελάδα θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Αν θέλετε να γίνει η μαρμελάδα σας τελείως λεία περάστε την από το μήλο των λαχανικών πριν προσθέσετε τη ζάχαρη.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα ροδάκινο. Προσθέστε αν σας αρέσει το χυμό από ένα πορτοκάλι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13144 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |