Υλικά - 1 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα ή 1 κιλό σάρκα από μεγάλη κολοκύθα
- ½ φλιτζάνι τραχανά
- 3-4 αυγά
- ¼ τυρί φέτα
- Αλάτι πιπέρι
- Λάδι και λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού
Εκτέλεση - Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και αλατίζουμε .
- Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του κολοκυθιού.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κολοκύθι τον τραχανά , τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τη φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
| | - Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Προσοχή δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά η στρώση.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι την πίτα
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
| | Σημείωση: Αυτή η πίτα γίνεται ωραία σε χαλκωματένιο ταψί κατά την άποψη της μητέρας μου γιατί έτσι κάνει καλή κρούστα από κάτω και βέβαια ψημένη στη γάστρα (Και μια φωτογραφία για αυτούς που δε γνωρίζουν τη γάστρα ) Καλή επιτυχία !!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 21797 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |