Κολοκυθομπούρεκο Χανιώτικο |
|
Έχει υποβληθεί από Sfakianos
|
Κυριακή, 01/06/08 |
Υλικα
- 1 κιλό κολοκύθια (κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους μισού δάκτυλου)
- 1 κιλό πατάτες (κομμένες όπως και τα κολοκύθια)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό μυζήθρα Χανιώτικη, (ή 3/4 μυζήθρα και 1/4 τυρί μαλάκα, προαιρετικά)
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
- 1 ποτήρι λάδι
- σησάμι
Για το φύλλο:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 2 κουταλιές τσικουδιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπεϊνγκ πάουντερ
- 1 ποτήρι νερό (μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω)
Διαδικασία
- Με τα υλικά για το φύλλο ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε 2 φύλλα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο και πάνω τοποθετούμε τα υλικά μας σε στρώσεις, αλατισμένα. Η πρώτη στρώση με κολοκύθια, (ή πατάτες), αλευρωμένα από την μία μεριά, (όχι απ’ αυτήν που ακουμπά στο κάτω φύλλο). η δεύτερη στρώση με μυζήθρα ανακατεμένη με τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι, η τρίτη στρώση με κολοκύθια αλευρωμένα όπως και της πρώτης στρώσης και η τέταρτη πάλι με μυζήθρα ανακατεμένη με τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι.
- Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και το ποτήρι το λάδι. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και πιάνοντας μαζί και το κάτω φύλο κλείνουμε τυλίγοντάς τα. Ραντίζουμε το πάνω φύλλο με λίγο λάδι, αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σησάμι.
- Πρίν το βάλουμε στο φούρνο, ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις μερίδες βαθιά, αλλά χωρίς να κόψουμε το κάτω φύλλο.
- Το βάζουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6916 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/06/08 )
|