Υλικά
Για το φύλλο
- 700 γραμ. αλεύρι 200 γραμ. γιαούρτι
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζωμό κρέατος
- 1 κουταλάκι αλάτι
για τη Γέμιση
- 1 κιλό κρέας, (αρνί ή κατσίκι, στην ανάγκη και μοσχάρι)
- 1 κιλό μυζήθρα «μαλάκα», (Χανιώτικη μαλακιά), ή φέτα στην μεγάλη ανάγκη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές στάκα
- ½ ποτήρι ζουμί από το κρέας
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, δυόσμο
Διαδικασία
Πλένομε το κρέας και το βράζομε να μισοψηθείΤο ανασύρομε, το κόβομε σε μικρά κομμάτια και το πασπαλίζομε με αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. (Κρατάμε 1 ποτήρι ζουμί από το κρέας που βράσαμε για το φύλλο και τη γέμιση). Φτιάχνομε το ζυμάρι με τα παραπάνω υλικά και το χωρίζουμε στα δύο. Λαδώνουμε ένα ταψί, ανοίγουμε φύλλο με τη μισή ζύμη και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα του λαδωμένου ταψιού. Στρώνουμε τη μισή μυζήθρα και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε από πάνω τα κομμάτια από το κρέας και την υπόλοιπη μυζήθρα. Σκορπάμε τη στάκα και μισό ποτήρι κρεατόζουμο.Από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο γυρνώντας τις άκρες το κάτω φύλλου και πιέζοντάς τις με τα δάκτυλα για να κλείσει καλά η πίτα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο λάδι ή νερό. Πασπαλίζουμε με σησάμι και αφήνουμε την τούρτα να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και ένα τέταρτο, περίπου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Στο φύλλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με 1 ποτήρι γάλα και 30 γραμ. μαγιά μπύρας. Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα, προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μέτρια ζύμη.Εγώ βάζω και ένα κύβο κότας ΚΝΟΡ μαζί με το κρεατόζουμο που ρίχνω στο φαΐ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13982 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |